Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Kjellin fortsätter basa för Motormännen Dalarna – "Vi sträver för bilisternas bästa"

Lennart Kjellin fortsätter att svinga ordförandeklubban inom Motormännen Dalarna. Det står klart efter att Motormännen haft årsmöte där ett 30-tal medlemmar hade mött upp vid Samuelsdals pensionat.

Lennart Kjellin har suttit som ordförande sedan 2005 och det handlar om en riktig eldsjäl som brinner för trafik och frågor kring bilism.

– Motormännens uppgift är att hela tiden sträva för bilisternas bästa, och då omfattar det inte minst att jobba med opinion och påverkan i trafikfrågor, säger Lennart Kjellin.

Lennart Kjellin har varit ordförande för Motormännen Dalarna sedan 2005.

Bild: Mikael Hellsten

Annons

Annons

Han säger att en säkrare trafik i mångt och mycket handlar om tre saker, hastighet, avstånd i trafiken och nykterhet.

– Ja, kortfattat är det så. Sedan försöker vi bland annat genom samtal med region-Dalarna betona vikten av att vissa av länets vägavsnitt måste ses över, säger Lennart Kjellin.

I Dalarna använder Motormännen den så kallade vägombudsbilen under fyra månader.

– De senaste fem-sex åren har vi årligen kör upp mot 1400 mil under fyramånadersperioderna. Viktigt att hålla koll på vägarnas skick i länet.

Motormännen Dalarna har runt 3 000 medlemmar. Ett 30-tal av dem deltog på årsmötet.

Motormännen Dalarna har runt 3 000 medlemmar där merparten är från regionen Falun-Borlänge.

Lennart Kjellin fick alltså förnyat förtroende som ordförande. Bo Larsson och Bert Linder valdes in som ledamöter för 2017/18. Kvar i styrelsen är Mats Edlund och Erik Eisen.

Efter årsmötesstämman berättade Carl Zeidlitz, från Motormännens huvudkontor i Stockholm, bland annat om det nya Fordonsskattesystemet Bonus-Malus.


Carl-Johan Goth

023-935 56
carl-johan.goth@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan