Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Bjuder Falubor på planetvänlig kaka – " Vi kan göra mer än att bara släcka lampan "

På återvinnings-centralen i Falun var det möjligt att provsmaka årets Earth Hour-bakelse under fredagsförmiddagen.
I år är det inte bara lampsläckningar som står i fokus.
– Man kan till exempel veckohandla, säger Mikaela Trapp, informationsansvarig Falu Energi & Vatten.

Falu Energi & Vatten valde att lyfta Earth Hour redan under fredagen med en provsmakning av en klimatsmart kaka. Folket som var och slängde skräp kunde alltså få sig en liten fikapaus och informationsansvarige Mikaela Trapp vill i år trycka på att det handlar om mycket mer än att bara släcka lampan hemma.

Informationsansvarige Mikaela Trapp och kommunikatören Ann-Sofie Sundgren trivdes i solen och är nöjda med den klimatvänliga kakan.

Bild: Rasmus Karlsson

Annons

Annons

– Själva Earth Hour-dagen är mer en signal till makthavarna att det är dags att göra någonting. Men vi kan göra mer än att bara släcka lampan. Till exempel kan man kanske äta vegetariskt någon dag i veckan och se över hur man transporterar sig i vardagen, säger hon.

Earth Hour arrangerades första gången 2007 i Sidney på initiativ av bland annat Världsnaturfonden WWF. Manifestationen har sedan vuxit och är i dag en global kampanj som uppmanar människor att under en timme släcka ner bland annat belysning i hemmet eller på annan plats.

– Earth Hour sätter fokus på vårt viktiga klimatarbete och visar på att om vi ska ställa om till ett hållbart Falun behöver vi skaffa oss klimatsmarta vanor. Att släcka lampor är en sak, men det är också viktigt att tänka på vad vi äter, köper och hur vi transporterar oss, säger Hanna Bergman, hållbarhetschef på Falu Energi & Vatten i ett pressmeddelande till Dala-Demokraten.

Folket som var på plats och åt av kakan verkade nöjda med den och fick även med sig ett recept hem på den. Mikaela Trapp vill även skicka med hennes bästa tre tips på hur man kan vara klimatsmart i vardagen.

– Mina tips blir att man kan veckohandla, byta till lågenergilampor och att någon dag byta från bil till cykel för att transportera sig, säger hon.

Annons

Här kan du läsa mer om Earth Hour: http://www.wwf.se/wwfs-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2017


Rasmus Karlsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan