Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Minskade intäkter för Ovako AB – "Resultatet inte tillfredsställande"

Ovako AB har publicerat sin årsredovisning för 2016. Där kan man bland annat utläsa att koncernen hade ett försämrat resultat på intäktssidan jämför med 2015.

Ovako AB hade 781 MEUR i intäkter 2016 vilket var en försämring med året innan.

Bild: Mikael Hellsten

Under 2016 hade Ovako AB intäkter för 781 MEUR. En försämring med 53 MEUR jämfört med året innan.

Försäljningsvolymen uppgick till 708 KTON och det var en ökning eftersom 2015 landade på 681 KTON.

Annons

Årsredovisningen lyfter bland annat fram Ovakos verksamhets- ochresultatförbättringar, framsteg inom FoU och Ovakos Green Clean Steel, ett koncept med fokus påatt erbjuda kunderna det renaste och mest hållbara stålet i världen.

Annons

– Under 2016 gjordes stora framsteg i Ovako som struktureringsprogram och koncernen levererade ökade försäljningsvolymer och ett rörelseresultat som var betydligt bättre än föregående år, säger Marcus Hedblom, Vd och koncernchef för Ovako, i ett pressmeddelande.

– Trots att Ovakosfinansiella resultat fortfarande inte är tillfredställande och mycket arbete återstår kan jag konstatera att Ovako är väl positionerat för att ta sig anframtida utmaningar, menar Marcus Hedblom.

När det gäller försäljning är Västeuropa (42%) följt av Norden (38%) dominerande. Östeuropa står för 12% av marknaden vilket är en ökning med 20% i jämförelse med 2015. Nordamerika 5% och Asien 3% är också en marknad för Ovako AB.

Några viktiga saker som hände inom kocernen 2016 var lansering av M-Steel 280M-Steel, som tillverkas i Imatra och Smedjebacken, och är ett av Ovakos viktigaste varumärken. Under fjolåret lanserades M-Steel även som rör iolika dimensioner.

Ny investering gjordes i Smedjebacken. En investeringen i en ugn som skapar tillsammans med den nyligen installerade värmebehandlingslinjenen samordnad, effektiv och flexibel produktion av värmebehandlat stål med minskade ledtider.


Carl-Johan Goth

023-935 56
carl-johan.goth@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan