Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare: Ny organisation krävs i landstinget

Vi måste få en helt förändrad organisation i landstinget med kortare beslutsvägar och minskad administrativ överbyggnad. Ett led i denna förändring är mindre enheter och en plattare organisation. Forskningen visar att detta innebär både ökad effektivitet och mer arbetsglädje.

Folkkampanjen för sjukvården har länge trott både på självstyrande lasarett med egna styrelser och egna sjukhuschefer och på etablerandet av tvärprofessionella vidareutbildningar för vårdpersonalen, som underlättar för etablerandet av självstyrande arbetslag i vården.

Annons

Annons

En ändrad landstingsorganisation med självstyrande lasarett och egna styrelser och sjukhuschefer vill insändarskribenterna se.

Bild: Mats Laggar

På Huddinge akutmottagning ökade införandet av självstyrande arbetslag som gemensamt träffar patienten, samråder och undersöker/behandlar, effektiviteten med bortåt 30 procent. Hela akuten kom att fungera långt bättre, trots att när försöket startades, så var det i samband med en sjuksköterskestrejk. Efter strejken var erfarenheterna så positiva, att man fortsatte med de nya arbetssätten.

LÄS OCKSÅ: Brännström (L): Landstingets överskott inget bevis för att man är på rätt väg

Dags att införa detta även i Dalarna. Inför visioner i vårdpolitiken!

Ken Swedenborg (ffs), Partiordförande

Birger Hansson (marx)


DD Debatt

023-475 52
debatt@daladem.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan