Annons

Annons

Annons

Annons

Kari Sjöstrand spelar jordnära jazz

Kari Sjöstrand bjuder på en njutbar, lugn och ibland lite sorglig samt jordnära jazzmusik.

Kari Sjöstrand.

Annons

Kari Sjöstrand är frilansmusiker med tenorsax som huvudinstrument, men hon spelar också andra saxar samt flöjt och klarinett. På den här skivan är det dock tenorsaxen som gäller. Skriver musik gör hon också.

Skivan är inspelad i New Orleans med Matthew D. White på gitarr, Larry Turner på elbas och Adam Everett på trummor.

Det är modernt och lite gammaldags på en och samma gång. Musiken känns ganska traditionell, men sättningen med elbas och gitarr samt trummor ger ett annorlunda sound där saxofonen får huvudrollen på ett särskilt sätt och ofta spelar en melodi som bas och gitarr följer.

Annons

Annons

Kari Sjöstrand är uppväxt i Stockholm, men har senare hamnat i Hälsingland och kanske är det där hon plockat upp en massa blå folktoner som sedan blivit jazzmusik. Det hörs tydligt i titelspåret Frost Blossom. Den svenska vistraditionen har hon också med sig. Hon är också ofta i New York och där finns storstadens pulserande jazz. Allt påverkar naturligtvis.

Resultatet har dock blivit gott. Det är njutbar jazz, lugn jazz, ibland lite sorglig. Jordnära. Blå toner som svävar över dimmiga yrar och som i nästa låt hamnar i en jazzkällare i New York. Det är ombytligt, men det hänger ihop och skivan blir en helhet som är skön att höra.

LÄS MER KULTUR

Fakta

Recension

Kari Sjöstrand

Frost Blossom

Utgiven av Karisma Musik


Lennart Götesson

Annons

Annons

Till toppen av sidan