Annons

Annons

Annons

Insändare: Hur använder landstinget sina pengar?

Har i dagarna läst mycket om Landstinget Dalarna och har nu mina egna tankar om vård och omsorg av människor i Dalarna. Landstinget har nu bra ekonomi står det uttalat av herr Barke. Men skall man då använda dessa pengar till olika byggprojekt, t.ex. bygga om entrén i Mora lasarett för 16 miljoner?

Jag kommer ihåg att när det var fara för nedläggning av Ludvika lasarett så byggde man om entrén och flyttade biblioteket till andra sidan om ingången. När folk ifrågasatte detta slöseri med pengar så var svaret att det var Landstingsfastigheter som hade pengar som måste göras av med. Nu likadant med Mora lasarett med helikopterstation och alla planerade ombyggnader och tillbyggnader så finns det pengar.

Annons

LÄS OCKSÅ Historisk storsatsning på Mora lasarett

Annons

Ska landstinget använda sina pengar till att t ex bygga om entrén till Mora lasarett för 16 miljoner? ifrågasätter insändarskribenten.

Bild: CHRISTIAN LARSEN

LÄS OCKSÅ Ljusning för landstingets ekonomi

Men när journalisten Leif Olsson talade med Barke, varför inte fråga om BB i Mora, varför inte öppna denna avdelning? Finns det inte pengar eller är det så att alla som bestämmer om BB i Mora är människor som inte längre behöver detta. Men andra som föder barn skall åka långt, långt för att få hjälp. Samt nu har landstingsledningen fått sina sjukhelikoptrar så allt är frid och fröjd. För att visa att de behövs så kan man skicka en sån flygande manick när någon cyklat omkull i Sälen men när man behöver en ambulans i Rättvik så finns ingen utan man får skicka en från Mora. Hur kan en människa sova gott om natten när man tar sådana dåliga beslut när det gäller medmänniskor?

LÄS OCKSÅ Debatt: Landstinget: "Vi kommer att följa ambulansens utryckningstider i Rättvik"

Annons

Annons

Landstingsledningen, ta nu ert förnuft ( om ni har något ) till fånga och öppna BB i Mora och återinför ambulans i Rättvik och ha en reservambulans för att användas i Leksand och Rättvik så att ni återskapar en trygghet för vår i många fall åldrande befolkning. Sluta upp med att slösa pengar till ändrade entréer med konst och målningar på väggarna.

En sak är klar att när en människa förs in på sjukhus så är det inte den snygga väggen eller dekoren som hen efterfrågar utan en sjukvårdskunnande person som kan hjälpa. När skall ni med Barke i spetsen förstå att om ni lägger pengar på läkare och vårdpersonal så gör ni nytta och kan därmed få kredit för ert arbete.

Johan i Borlänge


DD Debatt

023-475 52
debatt@daladem.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan