Annons

Annons

Annons

Leksand och Rättvik i olika semifinaler – Siljansderby kan vänta i SM-finalen

Grundserien är färdigspelad och Leksand Lumberjacks kommer att få riktigt tufft motstånd i semifinalen då de ställs mot serievinnarna Sölvesborg.
Rättvik Butchers får ett, på pappret, lättare motstånd i form av Sundbyberg.
Och vem vet – kanske blir det ett Siljansserby i SM-finalen.

Elitserien i baseball har nu avslutat seriespelet för säsongen. Rättvik Butchers tog under lördagen emot Stockholm Monarchs för ett dubbelmöte. Man lyckades vinna bägge matcherna och hålla Leksand bakom sig i tabellen. Detta när Leksand Lumberjacks vann sitt dubbelmöte mot Sundsvall på bortaplan.

Leksand Lumberjacks kommer att få möta Sölvesborg i semifinal.

Bild: Elin Bergvik Eriksson

Annons

Annons

Första matchen var för Rättviks del en enklare historia än den andra matchen. Bra slagning över hela laget, och det är det som är Rättviks starka sida i år. En hög lägstanivå i offensiven. Framhållas skall även Oscar Syréns starka pitchning. Matchen började dock med 3 poänglösa innings, innan Rättvik i den fjärde kunde rycka med 6 poäng. Stockholm kunde inte komma ikapp, och matchen bröts i sjunde inningen när Rättvik ledde med 10-0 och den så kallade Mercy Rule tillämpades.

I andra matchen inledde Rättvik med en 5-0 ledning i de två första inningarna. Efter fyra innings ledde man med 8-1, innan Stockholm reducerade i femte till 8-4. Närmare kom dock inte Stockholm utan matchen slutade 10-4 till Rättviks fördel, och de två pitcherna Sam Boughman och Elvis Hammarstedt kunde avsluta och stänga matchen.

Nu väntar semifinaler mot Sundbyberg för Rättvik som spelas på bortaplan nästa helg. Semifinalerna spelas i bäst av tre matcher. Rättvik och Sundbyberg slutade på samma poäng, men inbördes möten avgjorde hemmaplansfördel till Sundbyberg.

Leksand Lumberjacks får ta sig an Sölvesborg på bortaplan i semifinaler samma helg. Med lite tur kan vi få uppleva ett Siljansderby i SM-finaler. Men vägen dit är lång och baseballen är rund.

Annons


Björn Daniels

073-022 96 19
bjorn.daniels@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan