Annons

Annons

Annons

Falun

Här kan du panta snabbast i Dalarna

Den som vill testa att panta ett nytt sätt kan bege sig till återvinningscentralen på Ingarvet i Falun. Där invigs, på lördag, Dalarnas första Panta Express-automat.

Så här ser Express-automaterna ut.

Bild: Returpack/Pantamera

Express-automaten fungerar på ett annat sätt än de vanliga pantautomaterna i mataffärerna. I stället för att panta en flaska eller burk åt gången kan man hälla i en mängd pantflaskor eller -burkar på en gång i ett fack. Automaten kan sortera och räkna ut betalning för ungefär 100 förpackningar på ett par minuter.

Annons

Annons

"Det är riktigt glädjande att Returpack lyckats utveckla en automat som gör återvinningscentralen ännu mer komplett. Det blir smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt att panta och det här kommer våra kunder att uppskatta", säger Micael Grandin på Falu Energi & Vatten i ett pressmeddelande.

För Returpack/Pantamera som ansvarar för pantåtervinningen är Panta Express-automaterna ett sätt att öka tillgängligheten för dem som vill panta.

"Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera. Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon", produktchef på Returpack/Pantamera, i pressmeddelandet.


Kenneth Westerlund

0226-86407
kenneth.westerlund@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan