Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Lena Lagestam från 2047 Science Center föreläser på stor mässa

Kommande vecka hålls Kvalitetsmässan i Göteborg. På talarlistan står bland annat Lena Lagestam, från 2047 Science Center (tidigare Framtidsmuseet) i Borlänge.

– När vi berättar om vår fantastiska verksamhet möts vi alltid av stort intresse, säger hon.

Text: 

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Framtidsmuseet lägger ner och byter namn – "Ordet museum klingar inte rätt"

Framtidsmuseet i Borlänge anställer fler lärare: "Är en attraktiv arbetsplats"

Glassnostalgi – här är glassarna du glömt att du älskade

Annons

SÅ KÖPER DU PLUS

Annons

Kvalitetsmässan i Göteborg beskrivs av 2047 Science Center som "Europas största konferens- och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling".

Mässan hålls nästa vecka och på talarlistan finns namn som Fredrik Reinfeldt, Anja Pärson, Clara Henry, Anders Borg, Marcus Oscarsson, och Annie Lööf. Med på listan finns även Lena Lagestam från 2047 Science Center i Borlänge.

– Den verksamhet som 2047 Science Center har, har väckt intresse långt utanför Borlänge och Dalarna och därför har Lena bjudits in som föreläsare till det stora evenemanget. Det är vi jätteglada och stolta över, säger Tobias Mårtensson VD för 2047, i ett pressmeddelande.

Lena Lagestam, från 2047 Science Center i Borlänge. Verksamheten hette tidigare Framtidsmuseet. Lena är en av talarna på Kvalitetsmässan som hålls i Göteborg under nästa vecka, vecka 46. Foto: Lasse Fredriksson

I pressmeddelandet berättar 2047 Science Center att man har utvecklats kraftigt de senaste åren och tredubblat både antalet medarbetare och omsättning.

"Verksamhetens har uppgift är att öka intresset och kompetensen inom teknik och naturvetenskap i skolan", skriver 2047 Science Center i pressmeddelandet.

– Vi spetsutbildar cirka 25 000 barn och fortbildar närmare 1 000 lärare varje år, berättar Lena Lagestam i pressmeddelandet.

Hon berättar vidare att verksamheten i Borlänge har labb- och undervisningssalar, makerspace, tillgång till avancerad teknik och dessutom en välbesökt experimentmiljö som tar emot mer än 50 000 besökare årligen.

Annons

Annons

– Vi genomför också lektioner ute på skolor i vår region och ett stort antal aktiviteter både under och efter skoltid. Coder Dojo, Teknikerjakten, Teknikmässa, ForskarFredag, First Lego League och Dalaingenjör 2022 är bara några exempel, säger Lena Lagestam och fortsätter:

– När vi berättar om vår fantastiska verksamhet möts vi alltid av stort intresse. Vi är också nominerade till det prestigefyllda Götapriset och har därför fått en fråga om att komma och berätta mer på Kvalitetsmässan.

Lena Lagestam kommer att föreläsa på tisdag förmiddag.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Annons

Annons

Till toppen av sidan