Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Vintersäsongen började bra för Bjursås Skicenter: "Det finaste kvitto vi kan få"

Antalet skidgäster hos Bjursås Skicenter ökade med omkring 70 procent under december månad. Det meddelar anläggningen i ett pressmeddelande.

– Den fortsatt starka tillväxten är det är finaste kvitto vi kan få av våra gäster, säger vd Per Kempe.

Per Kempe är vd för Bjursås Skicenter som summerar en fantastiskt bra start på vintersäsongen. Antalet skidgäster har ökat med omkring 70 procent i december.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Backarna i Sälen öppnade för över en månad sedan – kolla in när din skidanläggning startade för säsongen

Här hittar du billigast liftkort - vi har hela dalalistan

Annons

Annons

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

SÅ KÖPER DU PLUS

Säsongen började fantastiskt bra för Bjursås Ski Center i Bjursås, Falu kommun. Anläggningen fick en rejäl ökning av antalet skidgäster i december. Anläggningens liftar har varit öppna fullt ut och efter jullovet kommer de sista backarna att kompletteras med konstsnö.

– De senaste årens fina gästtillströmningen och ökade försäljning har gjort att vi till och med ställt oss frågan om vi är den snabbast växande skiddestinationen i Sverige under de sista åren, säger Per Kempe i pressmeddelandet.

Det händer en hel del vid Bjursås Ski Center framöver. Nu på lördag, den 13 januari, är det premiär för tävlingen Bjursås 2H. Under två timmar avverkar både elitåkare och motionärer så många varv som möjligt på en bana i anläggningen. Åkarna ska gå med stighudar uppför banan och sedan åka skidor ned.

Under helgen arrangerar Bjursås IK Alpin tävlingen FIS Entry League, där toppskiktet av juniorer kämpar om FIS-poäng. Tävlingen pågår både lördag och söndag.

Annons

Slutligen kommer restaurangen Dössbergets Värdshus att öppna onsdagen den 17 januari, i Bjursås Skicenter & Camping AB:s regi.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Annons

Annons

Till toppen av sidan