Annons

Annons

Annons

Mora

Debatt: Sätt fokus på resenärerna – återställ hållplatsen vid Mora lasarett

Text

"Jag anser att det är oförsvarbart att redan nu hänvisa patienter och deras anhöriga till en hållplats som är svåråtkomlig att ta sig till. Dessutom skall en väg till ambulansintaget korsas. Helt oacceptabelt", skriver Arne Pettersson (S) i Mora.

Bild: Christian Larsen, Mats Laggar

Annons

Är det planerarna som sitter och drar sina streck mellan hållplatserna eller är busstrafiken till för oss resenärer Svaret borde vara självklart att den är till för resenärer.

Jag tillhör dem som framhåller att vi skall åka med Dalatrafiks kollektivtrafik. Dels är det bra för miljön dels är det ett säkert transportsätt. Från den 1 januari i år är det landstinget Dalarna som är huvudman för trafiken som har en särskild styrelse med Abbe Ronsten (s) som ordförande.

Annons

Annons

Den omläggning av trafiken i Mora från december 2017 får jag säga är rent ut sagt mer än bedrövlig. Exempelvis hållplatser utan vindskydd och sittplats utanför kyrkan och samma brist vid hållplatsen efter Strandgatan- Hållplatserna är dessutom trafikfarliga.

En ännu större fadäs noterar jag vid Mora Lasarett där man har förflyttat en väl fungerande hållplats från lasarettsentrén till en längre väg mot nya bostadsområdet vid Mora lasarett.

Vid det offentliga mötet som ägde rum på Mora Parken i slutet av november motiverade vd:n från Dalatrafik att det var för att lasarettsentrén skulle byggas om.

Jag har idag tagit fram fakta i ärendet.

Ännu har inga anbudshandlingar för denna ombyggnad kommit tillstånd. Uppskattningsvis kan det säkert dröja över ett år innan det blir aktuellt med nya entré.

Jag anser att det är oförsvarbart att redan nu hänvisa patienter och deras anhöriga till en hållplats som är svåråtkomlig att ta sig till. Dessutom skall en väg till ambulansintaget korsas. Helt oacceptabelt.

Vi som är stolta över Mora lasarett och är boende i norra länsdelen, vill med skärpa säga; ”Ta ert förnuft till fånga och återställ omgående busshållplatsen vid Mora lasarett till den plast den var tidigare”.

Jag är fullt övertygade om att invånarna i upptagningsområdet för Mora lasarett delar min åsikt.

Annons

För min del är jag beredd att personligen, för styrelsen för kollektivtrafiknämnden, redogöra i detta ärende.

Ge nu dalfolket ett bevis för att ni kan formulera ett beslut som ger Dalatrafik ett gott anseende och sätt fokus på resenärerna. Detta bör vara ert mål!

Arne Pettersson (s) i Mora

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan