Annons

Annons

Annons

Orsa

Boendepersonal larmade om brister – nu gör kommunen anmälan : "Viktigt att ta reda på exakt vad som hänt"

Orsa kommun har anmält sig själva efter att personal uppmärksammat missförhållanden inom äldrevården.

Text

Bild: Arkivbild

Annons

Det var den 28 januari som personal på det kommunala boendet Lillåhem i Orsa uppmärksammade att det fanns problem rörande hygien och hälsa hos en av de boende.

Dagen efter gjorde en sjuksköterska av avvikelserapport rörande samma person och avdelningschefen på Lillåhem, Roland Back, inledde omedelbart en utredning. Kommunen har även, sedan dess, gjort en så kallad lex Sarah-anmälan.

Annons

–  Vi tar självklart detta på största allvar och det är viktigt att ta reda på exakt vad som hänt och vad som gått fel, säger Roland Back i ett uttalade på kommunens hemsida.

Annons

Enligt kommunen har den egna utredningen visat att det saknas tydlighet i informationen kring vad som specifikt ska göras vid omvårdnad av den boende. Genomförandeplanen, det vill säga de riktlinjer som anger hur en vårdnadstagare ska vårdas och skötas, har inte varit tydlig nog konstaterar man.

– Vi har efter detta uppdaterat genomförandeplanen och sett över rutinerna kring den boendes vård och omsorg, fortsätter Roland Back.

Kommunalrådet Mikael Thalin (C) är glad över personalens snabba agerande.

– Men vi behöver nu också se över och jobba med våra rutiner så vi säkerställer en kvalitativ vård för våra äldre så såna här händelser inte inträffar igen, säger han.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan