Annons

Annons

Annons

Annons

Långshyttan

60-tal nya jobb i Långshyttan när Setra fortsätter växa: "Vi vill skapa ett nytt träindustricenter"

Träindustriföretaget Setra fortsätter satsa i Långshyttan. Förutom en fabrik för att tillverka fönster och dörrar, som ger cirka 20 nya arbetstillfällen under 2018, startar företaget även en fabrik för korslimmat trä som kommer innebära ett 60-tal nya jobb 2020.

I januari stod det klart att Setra köpt Outokumpus nedlagda industriområde i Långshyttan för att starta en fabrik som ska tillverka fönster och dörrar vilket kommer ge drygt 20 nya arbetstillfällen. Nästa steg är att starta en fabrik för korslimmat trä . Starten är beräknad till 2020 och Setra räknar med att man då kommer kunna erbjuda drygt 60 nya arbetstillfällen. Om allt går som det ska kommer träindustriföretaget då ha drygt 130 anställda i Långshyttan.

Bild: David Rydell

Annons

I januari meddelade träindustriföretaget Setra att man köpt hela Outokumpus nedlagda industriområde i Långshyttan för att starta en fabrik under 2018 som ska tillverka dörrar och fönster. Ett 20-tal nya jobb kommer därmed komplettera de dryga 60-talet anställda träindustriföretaget redan har i Långshyttan.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan