Annons

Annons

Annons

Borlänge

S i Borlänge om situationen i Afrin: "Fördömer de brott som begås mot kurderna"

Borlänge arbetarekommun har hållit sitt årsmöte och bland annat antagit ett uttalande om situationen i Afrin i Syrien.

– Vi fördömer de brott som begås mot kurderna i Afrin, säger Kenneth Persson, ordförande för Socialdemokraterna i Borlänge.

Text

I samband med sitt årsmöte på söndagen så antog Borlänge arbetarekommun ett uttalande om situationen i Afrin i Syrien. Bland annat anser Socialdemokraterna att det är dags att FN tar sitt ansvar för situationen. Bilden är tagen i samband med en kurdisk demonstration i Beirut, Libanon i februari.

Bild: TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Mycket oro bland Avestas kurder – Tre fjärdedelar har släkt i krigsdrabbade Afrin

Annons

Kurder sörjde släktingar i Afrin - men manifestationen saknade tillstånd

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Annons

SÅ KÖPER DU PLUS

Årsmötet hölls den 18 mars och följande uttalande antogs av Borlänge arbetarekommun:

"Vi kräver att FN omedelbart agerar för att Turkiet slutar med sina angrepp på kurder i nordvästa Syrien, Afrin. Detta lidande Erdogan utsätter kurder är utom all mänsklig empati. FN ser på men gör inget. Vill FN vara den fredsbevarande organisation lär de också visa det i handling. I minnet ska vi också ha vilka som tog och vann kampen mot IS.

Nu är det dags att FN också tar sitt ansvar. Historien dömer oss som de tre aporna, vi ser inte, vi hör inte, vi säger inget".

- De internationella frågorna är viktiga för många av våra medlemmar. Vi är en internationell rörelse och vi fördömer de brott som begås mot kurderna i Afrin. Turkiets agerande är bortom mänsklig empati och vi menar att det måste få ett slut nu, säger Kenneth Persson i ett pressmeddelande.

Annons

Framöver kommer S i Borlänge att uppmärksamma händelserna i Syrien genom att diskutera frågorna på partiträffar och i studiecirklar samt genom att hålla en manifestation.

- Vi står för internationell solidaritet. Attackerna i Turkiet måste få ett slut, säger Dersim Syfetting Tekes, aktiv medlem i Socialdemokraterna Borlänge, i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan