Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare: Underlätta parkeringen för patienterna

Text

"Men som alla vet vid det här laget så är Dalatrafiks trafik långt ifrån tillfredsställande. Då tvingas vi att ta bilen och får lov att erlägga parkeringsavgift vid lasarettsbesöket. Helt onödigt om landstinget på sin kallelse till lasarettet skriver att lägg ”Din kallelse” väl synlig i bilen så är parkeringen gratis", skriver Arne Pettersson (S) i Mora.

Bild: Mats Laggar

Annons

Landstinget Dalarna kan forma bra beslut för oss länsinvånare. Men kan givetvis bli ännu bättre.

Parkeringsfrågan har stötts och blött men har inte än fått någon bra lösning.

För patienter som skall till exempelvis Mora lasarett står det angivet på kallelsen att man kan åka gratis med Dalatrafik. Jättebra.

Men som alla vet vid det här laget så är Dalatrafiks trafik långt ifrån tillfredsställande. Då tvingas vi att ta bilen och får lov att erlägga parkeringsavgift vid lasarettsbesöket. Helt onödigt om landstinget på sin kallelse till lasarettet skriver att lägg ”Din kallelse” väl synlig i bilen så är parkeringen gratis. Man behöver inget krångel med ”appar och sms” vid automaten.

Annons

Annons

Dessutom är detta förslag är ingen ny kostnad för landstingets Dalarna men en stor förbättring för de som skall besöka lasarettet.

Till alla beslutsfattare i Landstinget Dalarna som jag vet kan ta logiska beslut som är bra för patienterna så ger jag nu rr chansen att verkställa detta förslag.

Men vänta inte ! Det behövs inga nya utredningar.

Arne Pettersson (S) i Mora

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan