Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Krasch, skada och dramatiskt fall – kaos för skidstjärnorna i sprintkvartsfinalerna

Det blev stor dramatik i sprintkvartsfinalerna under SM-veckan i Skellefteå.

Anna Dyvik kraschade, Hanna Falk bröt skadad och Charlotte Kalla stod för en rejäl upphämtning efter att ha ramlat.

– De stora namnen hamnar i trubbel gång på gång, säger SVT-kommentatorn Jacob Hård.

Text

Emma Ribom går in offensivt i kurvan, tappar balansen och får med sig både Anna Dyvik och Frida Hallquist i fallet. Bild: SVT.

Annons

Det första dramat utspelade sig i det andra kvarstfinalheatet när Emma Ribom gick in offensivt i en kurva, tappade balansen och tog med sig både Anna Dyvik och Frida Hallquist i fallet.

Jonna Sundling fick därmed en enkel resa vidare till semi och vann sju sekunder före Ida Dahl från Mora.

– Åh, vad surt. Ribom tar en alldeles för snäv kurva och kan inte stå upp, i stället fäller hon flera av de andra. Dyvik kunde absolut ha stått som medaljör här i dag. Trist att hon drabbas av det här. Helt oförtjänt, säger SVT:s expert Anders Blomquist och fortsätter:

Annons

Annons

– Hon chansade i kurvan och drog en rövare, men det gick inte. Så kan det se ut i sprint ibland, man kan förstöra för sig själv men också för andra. Det är inte medvetet såklart, men konsekvenserna är trista för de andra.

I det fjärde heatet blev det dramatiskt på nytt. Plötsligt slog Hanna Falk av på takten och stannade upp med en misstänkt ljumskskada. Charlotte Kalla, som låg bakom Falk, hamnade en bit bakom och försökte komma ikapp – då ramlade Maria Jonasson och drog med sig Kalla.

Storstjärnan reste sig och visade att hon var den klart starkaste åkaren. Kalla vann till slut heatet före Jenny Larsson efter en imponerande upphämtning.

Hanna Falk intervjuades av SVT kort efter loppet:

– Jag kände att det hände något med ljumsken. Jag tror inte något har gått av, men det kanske är en liten sträckning. Nu har jag benet hårt lindat och ska sätta det i högläge, sedan får vi se. Det är tråkigt, säger hon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan