Annons

Annons

Annons

Borlänge

Debatt: Socialdemokraterna i Borlänge: Stolta men inte nöjda!

Text

"För oss Socialdemokrater handlar det om att sätta jämlikhet, solidaritet och frihet högt upp på den politiska agendan. Vi kommer kämpa för detta, med goda argument och framtidstro. En framtidstro som grundar sig på jämlika samhällen som solidariskt delar på den frihet som vi medborgare ska ha tillgång till", skriver kandidater för Socialdemokraterna i Borlänge till kommun- och landstingsfullmäktige. Foton: Socialdemokraterna Borlänge

Annons

Det är snart val, vi vet vart vi står och framförallt vad vi vill.

Vi står för ett samhälle som ska präglas av jämlikhet, solidaritet och frihet. Kan vi då säga att vi är nöjda med hur det är idag? Svaret är nej!

I våra ögon genomsyras samhället idag av ojämlikhet, individualism och valfrihet. Om du satte kaffet i halsen så ska vi nu försöka förmedla vår syn på varför och hur det har blivit som det har blivit, men framförallt hur vi också kan lösa det. För en sak är säker, vi kan det.

Varför ser vi idag en ojämlikhet, en individualism och ett land där friheten för vanligt folk på många sätt har berövats. Är det så enkelt att dra upp otrygghetskortet? Är det för att medborgare i Sverige i mindre grad tänker på andra? Är det bara för att vi inte bryr oss? Svaret är nej!

Annons

Ojämlikheten växer för att vi tillåter det. Idag så tillåter vi riskkapitalister att plocka ut enorma summor av våra gemensamma skattepengar. Vem vinner på det? Inte är det undersköterskan, industriarbetaren, butiksbiträdet eller barnskötaren i alla fall. Det är de som redan har det bra som får det ännu bättre. Är det jämlikhet? Svaret är nej!

Annons

Vi har idag många val att göra. Bland de första vi stöter på kommer in tidigare än vad vi tror. Vi ska välja förskola till våra 1,5 åringar när de tar sina första stapplande steg mot grindarna på förskolan, vi ska välja vård, äldreomsorg, skola och utbildning.

Alla dessa val baseras på hur du som individ kommer att lyckas, därav står alltså individualismen i centrum. Att vi ser mer till individer än till massan skapar splittringar i vårt samhälle.

Är frihet valfrihet? Svaret är nej!

Frihet är att ha en välfärd som är till för alla.

Frihet är att ha en skola som är till för alla.

Frihet är att känna sig trygg där man bor.

För oss Socialdemokrater handlar det om att sätta jämlikhet, solidaritet och frihet högt upp på den politiska agendan. Vi kommer kämpa för detta, med goda argument och framtidstro. En framtidstro som grundar sig på jämlika samhällen som solidariskt delar på den frihet som vi medborgare ska ha tillgång till.

För visst är det väl ändå så att vi ofta tänker på hur andra har det. Visst är det väl även så att vi får en känsla av obehag när vi ser människor i utsatthet. Visst är det väl så att vi vill ha en skola, vård och omsorg som är bra, inte bara för dig utan för alla?

Annons

Visst är det väl så att vi kan, vi vill och vi ska göra någonting åt det?

Då är valet den 9 september av största vikt, där du har makten att välja vägriktning lokalt, regionalt och nationellt.

Annons

För oss är det klart vad du har att välja på. En politik som står för ojämlikhet, individualism och valfrihet eller en politik som står för jämlikhet, solidaritet och frihet.

Valet är ditt, gör det med en tanke på massan och inte de få.

 

Kandiderar för Socialdemokraterna Borlänge till kommunfullmäktige:

Hanna Vangen Engström, Maslah Omar, Patricia Hansen, Christian Kaddik, Perwin Mostafa, Tarek Malak och Sebastian Karlberg

Kandiderar för Socialdemokraterna Borlänge till Landsting/regionfullmäktigelistan

Iza Renfjord, AhmedBari, Monica Bodin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan