Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Fem guld till Mora Biathlon på SM i skidskytte

Det blev många medaljer till Dalarna under SM i skidskytte i Hede förra helgen. Mora Biathlon, med många starka ungdomar, kom hem med fem guldmedaljer.

Text

Mora Biathlon plockade hem två guld direkt i USM-stafetterna när både tjejerna i D 12–15 (Ida Erikson, Alva Ersson, Sara Andersson) och killarna i H 12–15 (Jacob Larsson, Samuel Dunder, Albin Gezelius) var snabbast. Tjejlaget var helt överlägset och vann med nästan tre och en halv minut före Tullus från Jämtland.

Skidskytte-SM i Hede.

Bild: Johannes Berndalen

Annons

Annons

Moratjejerna Alva Ersson och Sara Andersson fick också ställa sig högst upp på pallen individuellt. Alva vann både distansloppet och sprinten i D 12–13, medan Sara Andersson fick nöja sig med ett brons efter sju bom i distansloppet i D 14–15, men tog revansch med en guldmedalj i sprinten.

Ida Eriksson tog silver i distans och brons i sprint i D 12–13.

Älvdalens Oscar Andersson tog också med sig en guldmedalj hem till Dalarna, i jaktstarten i JSM H 16–17, där han gick ut som fjärde man efter en knapp medaljmiss i sprinten.

Moras Malte Stefansson var fjärde man i mål i både sprinten och jaktstarten i H 18–19, men hade två norrmän före sig båda gångerna fick därmed med sig två silvermedaljer. Här var Alfred Eriksson från Dala-Järna bronsmedaljör i sprinten.

I yngsta flicklassen, D 10–11, tog Moras Mira Eriksson silver i distans och brons i sprint.

En individuell medalj fick även Moras Jacob Larsson, som tog brons i distansloppet i H 14–15.

I H 12–13 blev det brons i både distans och sprint för Ville Åkerlund, Lima.

Det blev också några dalamedaljer i seniorklasserna, där de stora landlagsstjärnorna saknades i startfältet.

I singelmix-stafetten blev till silver till Limas Åsa Lif/Tobias Arwidson, bakom Östersunds landslagsmeriterade duo Elisabeth Högberg/Torstein Stenersen.

Annons

Arwidson var också nära en individuell medalj i sprinten, men fick se sig slagen med sju sekunder av klubbkamraten från Lima Simon Hallström, som knep bronsmedaljen.

I jaktstarten var Arwidson fyra på nytt. Den här gången var det Dala-Järnas Gabriel Stegmayr som snuvade honom på bronset.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan