Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare: Vill du styra Borlänge med politiska vildar, Ulrik Bergman?

Text

"När vi ser vad Ulrik Bergman, moderatledaren i Borlänge, ger uttryck för i den offentliga debatten handlar det nästan alltid om att till varje pris stoppa socialdemokratin. Oavsett vad den gör. Han målar, tillsammans med sina partikamrater, upp en bild av Borlänge och socialdemokratin som ett slags förstadium till de forna öststaterna. I detta heliga krig för sänkta löner, sänkt försörjningsstöd och privatiserad äldreomsorg, ivrigt påeldat av ett populistiskt sossehat, är Moderaterna i Borlänge beredda att ta makten med hjälp utav Sverigedemokraterna i Borlänge", skriver Sebastian Karlberg (S), Kenneth Persson (S), Hanna Vangen Engström (S) och Patricia Hansen (S).

Bild: Christian Larsen

Annons

Borlänge idag är en stad med stora utmaningar. Det finns utmaningar på inom omsorgen, inom skolan och på integrationsområdet. Vi socialdemokrater har alltid satt vanligt folks behov av trygghet i första rummet, och vi har gjort många bra saker i Borlänge genom åren.

Till skillnad från Moderaterna så har både Centerpartiet och Liberalerna varit väldigt tydliga med att de inte tänker försöka ta makten med hjälp av SD

Vi har också alltid försökt att göra så breda överenskommelser som möjligt för att kunna uppnå största möjliga stabilitet och uppslutning kring politiken.  Med detta som bakgrund blir vi oroliga när vi ser hur Moderaterna i Borlänge verkar ha lagt alla politiken på hyllan till förmån för någon form av Trumpianskt sossehat.

Annons

Annons

När vi ser vad Ulrik Bergman, moderatledaren i Borlänge, ger uttryck för i den offentliga debatten handlar det nästan alltid om att till varje pris stoppa socialdemokratin. Oavsett vad den gör. Han målar, tillsammans med sina partikamrater, upp en bild av Borlänge och socialdemokratin som ett slags förstadium till de forna öststaterna. I detta heliga krig för sänkta löner, sänkt försörjningsstöd och privatiserad äldreomsorg, ivrigt påeldat av ett populistiskt sossehat, är Moderaterna i Borlänge beredda att ta makten med hjälp utav Sverigedemokraterna i Borlänge.

Sverigedemokraterna i Borlänge är en ytterst sällsam historia, under den senaste mandatperioden har de knappt några egna politiska förslag, de har inte lagt en egen budget och halva partigruppen har antingen blivit utesluten ur partiet eller hoppat av. De har lyckats få med en aktiv nazist i sin partigrupp och på de senaste partidagarna lyckades Martin Strid från Borlänge kläcka ur sig den ena grodan efter den andra.

Till skillnad från Moderaterna så har både Centerpartiet och Liberalerna varit väldigt tydliga med att de inte tänker försöka ta makten med hjälp av SD, utan att man då hellre söker samarbete över blockgränsen. Vi håller nästan aldrig med Centerpartiet och Liberalerna, men det hedrar dem att de är principfasta och tydliga i denna fråga.

Annons

Vi tycker att Moderaterna i Borlänge borde, i god tid innan valet, komma med besked om hur de vill styra Borlänge och att de lägger det barnsliga sossehatet åt sidan.

Att styra Borlänge kräver ansvar, inte politiskt spel. Borlängeborna förtjänar bättre än så.

Sebastian Karlberg (S)

Kenneth Persson (S)

Hanna Vangen Engström (S)

Patricia Hansen (S)

Kandidater till Borlänge Kommunfullmäktige

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan