Annons

Annons

Annons

Annons

Falubo får ärofyllt skogspris av kungen

Jan Hedberg uppmärksammas för sina goda insatser för skog och skogsbruk. Jan kommer att motta Guldkvisten ur kungens hand den 17 april under Skogsnäringsveckan i Stockholm.

Jan Hedberg får fin utmärkelse för gott arbete. Foto: Trons

Annons

Den 21 mars, på FN:s Internationella Skogsdag tillkännagav Föreningen Skogen att Jan Hedberg tilldelas utmärkelsen Guldkvisten för insatser på det internationella planet, där han för samman svenska och andra länders erfarenheter.

- Jan Hedberg bygger förståelse, kunskap och vänskap mellan Sveriges skogsbruk och den stora skogsvärlden där ute. Det är också värt att hylla Jans arbete för att locka fler besökare än skogsmänniskor att lära känna skogens underbara värld, säger Bengt Ek, vd Föreningen Skogen. Och forsätter:

Annons

Annons

- Sverige må vara ett stort skogsland för att vara ett så litet land. Men den globala skogssektorn är ändå så mycket större. Det är lätt att glömma bort när man verkar på hemmaplan, och då bör man följa med Jan Hedberg på hans skogsresor ut i världen. Med lust och nyfikenhet som viktigaste färdmedel hjälper Jan oss att upptäcka all kunskap och erfarenhet som finns där ute, upptäcka naturens stora och små mirakel lika väl som näringslivets. På samma sätt hjälper han skogsmänniskor från andra länder att upptäcka allt vi har att visa upp i Sverige.

Fakta:

Jan Hedberg

Ålder: 50 år

Yrke: Skogsmästare och biolog och har arbetat som anställd skogsinspektor åt Mellanskog, och naturvårdskonsulent åt Skogsstyrelsen i Dalarna. Han driver nu egen firma med rådgivning till privata mindre skogsägare. Arrangerar studieresor både inrikes och utrikes för skogsägare och andra skogsintresserade.

Aktuellt: Får ta emot utmärkelsen Guldkvisten ur kungens hand den 17 april under Skogsnäringsveckan i Stockholm.

Annons

Annons

Till toppen av sidan