Annons

Annons

Annons

Borlänge

Maserhallens nya bassäng börjar byggas i vår

Den nya multifunktionsbassängen i Maserhallen med höj- och sänkbar botten börjar byggas under våren. Bassängen placeras på baksidan av hallen mot Sportfältet.

Text: 

Maserhallen med den nya multifunktionsbassängen som ska vara på plats nästa sommar på sidan mot Sportfältet. Illustration: Borlänge kommun

Annons

Den nya byggnaden blir fristående. Placeringen är vald för att bevara Maserhallens ursprungliga fasad intakt. Men Forssa BK:s fotbollsplan Maservallen tas i anspråk och måste flytta.

Utbyggnaden av den 25 meter långa bassängen väntas bli klar sommaren 2019. Då stänger också Tunets bad och ersätts av den nya bassängen.

Annons

Annons

– Jag tycker inte man kan säga att vi stänger Tunets bad. Det är en flytt av det bad vi har för att optimera och få en långsiktig lösning. Badet får bättre förutsättningar med enskild ingång som ger avskildhet, och varmbad, säger fritidsnämndens ordförande Ola Brossberg (S).

På tisdag kväll medverkar han med kommunalrådet Jan Bohman (S) och Maserhallen AB:s ordförande Lena Hjort Hultqvist och svarar på frågor vid en utställning om den nya bassängen i Maserhallens entré.

Byggnadsnämnden har gett bygglov för bassängen. HMB Construction AB heter företaget som ska utföra byggnationen i så kallad partnering med kommunen. Det innebär att beställare och entreprenör bildar en gemensam organisation med samma mål och taktik.

Bassängen ska främst användas för rehabilitering, simundervisning och träning. Genom den höj- och sänkbara botten kan den anpassas till olika behov. Den ger också nya möjligheter att bedriva parallella aktiviteter i hela simhallen.

Utbyggnaden är en del av ett större investeringsprojekt för hela Maserhallen som beräknas till 80 miljoner. Även en översyn av hygienutrymmen, omklädningsrum och energisystemet ska göras.

På längre sikt finns planer att bygga ut Maserhallen med nya idrottshallar, för att ge plats åt bland annat tennisklubben där. Då den nuvarande tennishallen ska fungera som islamiskt center.

Annons

Maserhallens karaktäristiska fasad bevaras genom att den nya bassängen placeras på baksidan.

Bild: Staffan Björklund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan