Annons

Annons

Annons

Borlänge

Nytt förslag: Temaparker för sinnesro och lek ska utveckla Sportfältet

Sportfältet ska bli en lockande mötesplats för olika åldrar och intressen. Nu presenterar kommunen ett nytt förslag på hur Sportfältet ska utformas.

– Tanken är att göra Sportfältet till en större mötesplats än tidigare, säger Gustav Karlsson, chef för stadsmiljö, Borlänge kommun.

Text: 

Så här kan en entré till Sportfältet se ut, enligt skisser i Borlänge kommuns utvecklingsplan.

Annons

Det nya förslaget bygger på många synpunkter som kommit in under samrådet.

Det handlar om att få en annan målgrupp att söka sig till Sportfältet med kunskapsbyggande och odling.

Arbetet med utvecklingsplanen för Sportfältet startade hösten 2015. Våren 2016 visades det första skissförslaget. Planerna ska genomföras etappvis inom en tioårsperiod. Fotboll och andra lagidrotter är liksom idag ett givet inslag på det framtida Sportfältet. Det ska också ges utrymme för spontanidrott och lek där.

Annons

– Det har varit mycket fotboll och idrott tidigare på Sportfältet, och det blir fortfarande en stor del med fotbollscuper och annat. Men man försöker hitta en bredare målgrupp, säger Gustav Karlsson.

Annons

Det nya förslaget innehåller fem temaparker. Dessa är: 

Det nya förslaget för Sportfältet innehåller fem olika temaparker. Skiss från Borlänge kommuns utvecklingsplan.

Rörelseparken centralt på fältet. För lek och vattenlek, hinderbana där gamla minigolfbanan låg, parkour, skate, beachområde med bollsporter. Hinderbanan håller nu på att uppföras.

Banvallsparken och Banvallsstråket nära Maserhallen. Genomförs när utbyggnaden görs av Maserhallen.

Naturrumsstigen vid Tjärnasjöns våtmarker.

Picknickparken med Barnens skog nära Bullermyren.

Sinnesroparken med besöksträdgård och odling som grundar sig på förslaget i utvecklingsplanen att kommunens depåträdgård med växthus flyttas till norra Sportfältet. Trädgårdskultur, integrationsprojekt och rehabilitering i trädgårdsmiljö är olika användningsområden.

Läs mer: DD tittar närmare på rondellkonsten i Borlänge

Visionen är att natur- och parkpartier, odling och trädgårdskultur utvecklas på Sportfältet och får stora ekologiska kvaliteter.  Det ska skapa attraktiva besöksmål liksom pedagogiska resurser.

– Det handlar om att få en annan målgrupp att söka sig till Sportfältet med kunskapsbyggande och odling, säger Gustav Karlsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan