Annons

Annons

Annons

Mora

Storsatsning på Mora lasarett – byggs ut för 350 miljoner kronor

På torsdagen beslutade landstingets fastighetsnämnd att Mora lasarett ska byggas ut. Bland annat ska vårdcentralen få nya lokaler och det blir en ny huvudentré.

Text

Så här är det tänkt att Mora lasarett ska byggas ut. Illustration: Landstinget Dalarna

Annons

Bland annat ska det bli nya lokaler för Mora vårdcentral och habiliteringen, en ny konferensanläggning för hela lasarettet och en ny huvudentré. Det handlar om två nya byggnader som ska uppföras på lasarettstomten.

– Vårt huvudmål är en jämlik hälsa hos befolkningen. Då behövs bra vård i hela Dalarna. Vi menar allvar när vi satsar på Mora lasarett. Vi har sett behoven av nya och bättre lokaler för vårdcentralen och habiliteringen i Mora. Nu gör vi viktiga investeringar för att verksamheterna ska fungera på ett hållbart och bra sätt, säger Gunnar Barke (S), ordförande Fastighetsnämnden i Landstinget Dalarna, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Två nya byggnader ska uppföras på den stora gräsplanen i anslutning till hus 3 på lasarettet. Foto: Selma Wolofsky/Arkiv

Mora vårdcentral en av landets största vårdcentraler med cirka 20 000 patienter listade. Den nuvarande arbetsmiljön på vårdcentralen är undermålig och det finns ett stort behov av nya lokaler.

Landstinget har beräknat att projektet med att bygga ut Mora lasarett kommer kosta cirka 350 miljoner kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan