Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare: Moderaterna är för privata aktörer så länge de själva får välja vilka de är

Text

"Den nya driften av fritidsgården Tjängan har inneburit att man har fått bättre öppettider, fler ungdomar har engagerat sig på gården och flertalet andra föreningar har engagerat sig i gården så som swesom och vuxenskolan – och är det inte barn och ungdomars bästa vi politiker ska tänka på", skriver Viktor Nordström (S) Ledamot av kommunfullmäktige Borlänge.

Bild: Eric Salomonsson

Annons

Under tisdagens kommunfullmäktige (8/5 – 2018) diskuterades Liberalernas förslag om att driva fritidsgården Tjängan i kommunal regi istället för att låta Unga örnar driva verksamheten. Moderaternas starke man Ulrik Bergman var tydlig – vi ska inte ha några sosse fritidsgårdar i Borlänge.

Annons

Annons

Om Ulrik skulle lyssnat eller velat läsa på skulle han kunna läst följande på Unga örnars hemsida ” Unga Örnar startades 1931 av arbetarrörelsen. Det fanns ett behov av en organisation som utanför kyrkan erbjöd fritids- och kulturverksamhet för arbetarklassens barn. 1933 bröt sig Unga Örnar loss och blev partipolitiskt obundna även om vi fortsatte att dela arbetarrörelsens värderingar om jämlikhet och allas lika värde.”

Den nya driften av fritidsgården Tjängan har inneburit att man har fått bättre öppettider, fler ungdomar har engagerat sig på gården och flertalet andra föreningar har engagerat sig i gården så som swesom och vuxenskolan – och är det inte barn och ungdomars bästa vi politiker ska tänka på.

Efter årsskiftet kommer en utvärdering att ske om hur gårdens verksamhet har varit och i vilken drift denna verksamhet ska styras under kommande år. Ideologiskt sett så ser jag att både privat och kommunal drift av verksamhet kan vara av godo – något som jag tror jag delar med Monica Lundin. En stark offentlig sektor är dock av yttersta vikt!

Men Ulrik Bergman och hans Moderater slår sig ofta på bröstet och talar om hur mycket bättre omsorg och skola skulle bli med fler privata aktörer – privata aktörer ska lösa alla Borlänges problem. Men uppenbarligen bara om de själva får välja vem det är som driver denna verksamhet.

Annons

Tacksamt nog höll Monica Lundin och Liberalerna en saklig och formell debatt. Vilket bådar gott för delar av borgerligheten inför valet 2018.

Viktor Nordström (S) Ledamot av kommunfullmäktige Borlänge

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan