Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare: Avskaffa allmän visstidsanställning

Text: 

"De som går på dessa otrygga anställningar måste bli tillsvidareanställda så att även de får känna trygghet och framtidstro, känna att de är viktiga och att de behövs, inte bara ibland utan jämt. Ordning och reda på arbetsplatsen är bra för både anställda och för kvalitén i välfärden", skriver S-Kommunal Borlänge i ett uttalande. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Bild: TT

Annons

Det är många medlemmar i Kommunal som trots att de jobbat många år i sitt yrke inte får fast anställning. Istället bollas man runt på visstidsanställningar, korttidsvikariat och timanställningar. Det gör det svårt att planera vardagen både på jobbet och hemma.

Många känner både oro och stress över att man inte vet från månad till månad hur mycket lön man får. Klarar jag hyran denna månad? Kan jag köpa nya skor till barnen? Har jag råd med maten? Det kan vara exempel på tankar som gör att man kan börja må riktigt dåligt psykiskt. Dessutom är det oerhört negativt för verksamheten.

Annons

Annons

Varje dag får våra barn och äldre ständigt se nya ansikten som leder till att de känner sig otrygga och ängsliga. Vilket ökar arbetsbelastningen när de vi hjälper inte mår bra. Det är även jobbigt för de som är fastanställda som hela tiden får nya kollegor som måste introduceras och läras upp kring olika rutiner.

De som går på dessa otrygga anställningar måste bli tillsvidareanställda så att även de får känna trygghet och framtidstro, känna att de är viktiga och att de behövs, inte bara ibland utan jämt. Ordning och reda på arbetsplatsen är bra för både anställda och för kvalitén i välfärden.

Därför kräver Kommunal att allmän visstidsanställning avskaffas. Kommunal menar att det alltid ska finnas ett objektivt skäl till att tidsbegränsa en anställning.

Socialdemokraterna har beslutat att avskaffa allmän visstid, men saknar tyvärr majoritet i riksdagen för att få igenom det. Det är inte långt kvar till valet och det är väldigt viktigt att börja fundera på vilka ens grundvärderingar är. Är det viktigt för dig med ett jämställt samhälle? En stark gemensam välfärd? Schyssta villkor på arbetsmarknaden? Gå då och rösta på Socialdemokraterna den 9 September, för hopp och framtidstro!

S-Kommunal Borlänge

Annons

Annons

Till toppen av sidan