Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Stora Tuna-talangen Tilda Östberg klar för IFK Mora

IFK Mora skidklubb fick i förra veckan klart med ytterligare ett nyförvärv. Från Stora Tuna i Borlänge kommer juniortalangen Tilda Östberg.

– Tilda fick förfrågan från oss i våras. Alldeles nyligen gav hon klartecken till en övergång, säger IFK Mora SK:s ordförande Tomas Bredberg i ett pressmeddelande.

Tilda Östberg fortsätter skidkarriären i IFK Mora, men tävlar vidare för Stora Tuna i orientering. Foto: IFK Mora SK

Annons

I månadsskiftet maj/juni kunde IFK Mora skidor presentera en stor mängd intressanta nyförvärv inför kommande vinter.

Nu har klubben fått klartecken från ytterligare en talang från Dalarna – i Stora Tunas 17-åring Tilda Östberg, som den gångna säsongen bland annat tog två silver (masstart och distans) och ett brons (sprint) på junior-SM.

Annons

Annons

– Vi behövde ha förstärkning på tjejsidan bland juniorerna och glada för att Tilda valde att komma till oss, berättar Bredberg.

Tilda Östberg är en stor talang både i längdskidåkning och orientering, där hon fortsatt representerar moderklubben Stora Tuna. Hon var bland annat, trots sin ringa ålder, med och vann SM i sprintstafett för tredje gången på fyra år i början av juni.

Förra veckan tränade Tilda för första gången med sina nya klubbkompisar i IFK Mora SK under klubbens midsommarläger. Mora är dock redan lite hemmaplan då 17-åringen studerar på Mora skidgymnasium.

– Vi har numera en stor trupp både bland juniorer och seniorer. Åkarna delar vi in i tre nivåer med lite olika upplägg kring läger och tävlingar, säger Tomas Bredberg och fortsätter;

– Vi ser redan nu fram emot vintern med spänning. Många åkare har stor utvecklingspotential.

Annons

Annons

Till toppen av sidan