Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare: Säg nej till Netta - låt henne inte propagera för Israels förljugna hbtq-politik

Text

Den israeliska sångerskan Netta Barzilai, vinnare av årets Eurovision Song Contest med låten ”Toy” – om metoo-rörelsen och ”hur kvinnor funnit sina röster”, enligt sångerskan – kommer till Sverige för att delta i Stockholm Pride och Allsång på Skansen. Enligt Netta Barzilai själv ser hon som sin uppgift att göra PR för Israel, och hon har ”ingenting att vara ledsen för”. I hennes värld finns ingen ockupation av Palestina, inget förtryck av palestinierna, inga olagliga bosättningar, markstölder, förstörelse av palestinsk egendom, nattliga razzior, fängslanden, tortyr och olagliga avrättningar av palestinier. Ingenting som stör bilden hon vill förmedla av ett trevligt, demokratiskt och hbtq-vänligt Israel. 

Annons

Annons

LÄS OCKSÅ: Bodil Juggas: Netta och slakten vid gränsen

Netta Barzilai står inte upp för mänskliga rättigheter, menar Gunnar Olofsson. Foto: AP Photo/Armando Franca

Endast ett beklagande av det: ”ja, du vet...de senaste hundra årens beklagliga händelser”, som hon uttrycker det i en intervju.

LÄS OCKSÅ: Israel vann Eurovision med feministiskt budskap – Benjamin Ingrosso sjua

Netta Barzilai står inte upp för mänskliga rättigheter eller, allra minst, för den palestinska hbtq-rörelsen som kämpar med enorma svårigheter. Hon bör inte bjudas in till Sverige för att propagera för den israeliska regimens förljugna hbtq-politik. Kräv att Stockholm Pride och Allsången tar tillbaka sina inbjudningar! Säg nej till Netta!

Gunnar Olofsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan