Annons

Annons

Annons

Kommunvalet Hedemora 2018

Efter vallokalsflytten - Kommunlistan vill ha upprättelse: "Valnämnden har blivit en bricka i valrörelsen"

Flyttad vallokal i Vikmanshyttan fortsätter uppröra. Efter att Patrik Lindström, som äger Gästgården som först var vallokal i Vikmanshyttan, annonserat för det egna partiet Kommunlistan på Gästgårdens tillhörande facebooksida, beslutade valnämnden i Hedemora kommun att flytta vallokalen.
Nu menar Kommunlistans ordförande Per Bengtsson att det är felaktigt.

– Det finns tre verksamheter i Gästgården och den delen som var tänkt som vallokal har ingen Facebooksida. Därför är beslutet felaktigt, säger han.

Text

Patrik Lindström och Per Bengtsson från Kommunlistan i Hedemora. Partiet menar att valnämnden i Hedemora kommun blivit en bricka i valrörelsen och nu vill de ha upprättelse. "Det finns tre verksamheter i Gästgården och lokalen där vallokalen skulle ha varit har ingen facebooksida kopplad till sig", säger Per Bengtsson.

Bild: David Rydell

Annons

Turerna kring vallokalsflytten i Vikmanhyttan fortsätter. Förra veckan skrev tidningen om hur en enig valnämnd valde att flytta vallokalen i Vikmanshyttan från Gästgården till den gamla biblioteksfilialen på Skolvägen 14. Det efter att Gästgårdens ägare Patrik Lindström anklagades för att ha annonserat för det egna partiet Kommunlistan på Gästgårdens facebooksida.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan