Annons

Annons

Annons

Kommunvalet Borlänge 2018

Sverigedemokraternas fyra år i Borlänge – så har det gått – S-kommunalrådet: "SD fungerar bara som röstboskap"

Sverigedemokraternas mandatperiod sedan valet 2014 har kantats av kaos. Efter en rad incidenter har man idag bara 5 mandat av de ursprungliga 12. Samtidigt som partiet är andra största parti i Borlänge har kritiken växt mot dem. Kritiken kommer från socialdemokratiskt håll och handlar bland annat om att man anser att SD endast består av röstboskap.

– Om vi inte haft egna förslag så har vi röstat på de förslag vi tycker är bra, säger SD:s partiordförande Kjell Forslund.

Text

Annons

Sverigedemokraterna blev andra största parti i Borlänge efter valet 2014 med sina 12 mandat efter Socialdemokraternas 22. SD fick då 18,77 procent av rösterna av borlängeborna och störst var partiet i valdistriktet Väster Tuna – Idkerberget med 29,98 procent av rösterna. Näst flest röster fick partiet av väljarna i distriktet Norr Amsberg. I endast tre av Borlänge kommuns valdistrikt nådde Sverigedemokraternas valkrets under 15 procent. I valdistriktet Färjegårdarna – Årby – Hytting fick partiet 14,42 procent, i distriktet Tjärna Ängar – Paradiset blev resultatet 11,59 och i uppsamlingsdistriktet fick man 11,70 procent av de lokala rösterna.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan