Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Läsartext
Maia Luotsinen vidare till riksfinal

Tre medaljer och en gymnast vidare till Gymnastikförbundets riksfinal blev resultatet för Borlänge Gymnastikklubbs duktiga AG-gymnaster efter helgens tävling Mörksuggan i Falun.

Detta är en läsartext.

INSÄNT. Totalt deltog omkring 160 gymnaster från Borlänge, Falun, Leksand, Hedemora, Vika, Sandviken, Uppsala, Stockholm och Eskilstuna.

Elinore Backe Olla och Maia Luotsinen, Borlänge GK. Foto: Privat

Under förmiddagen tävlade gymnasterna i steg 1–4. Borlänge Gymnastikklubb, BGK, ställde upp med fem gymnaster i steg 1, 3 och 4. De gjorde alla fina insatser och Elinore Backe Olla plockade hem bronsplatsen i steg 4.

Annons

Annons

På eftermiddagen tävlades det i de svårare stegen 5, 6 och 7 samt regions- och rikspokal. I steg 5 och 6 hade också Uppsvenska gymnastikförbundet regionsuttagning till riksfinal. De åtta gymnaster från Borlänge GK som deltog i steg 5 och 6 visade också upp fina serier i de olika grenarna bom, barr, hopp och fristående.

Bland hela 32 tävlande i steg 5 fick Maia Luotsinen, BGK, grenseger i bom och tog dessutom silver i mångkamp, efter Sofia Wallfelt, Gymnos, som vann. Trea kom Cajsa Persson, Gymnos. I och med detta har nu Maia tillsammans med Sofia och Cajsa, från steg 5, kvalificerats sig till riksfinalen, som i år hålls i Östersund den 11 maj.

Ett guld och ett silver blev det för Maia Luotsinen, Borlänge GK. Foto: Privat

Engla Diffner Hellsten hamnade på en fjärde plats i steg 6, vilket innebär att även hon får åka till Östersund, men som första reserv. Nu får Borlänges AG-tjejer ett skönt påsklov, men därefter väntar en intensiv träningsperiod fram till riksfinal och nästa regionstävling i Falun den 25 maj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan