Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
Mora gymnasium delade ut stipendier till Lovis och Elin

Ekonomiprogrammet på Mora gymnasium samarbetar med advokatbyrån Bergh & Staaf och PWC i Mora om ett juridik- och ekonomistipendium. Mottagare blev Lovis Andersson och Elin Törnkvist. Stipendiet består av en veckas betald praktikvecka.

Text

Detta är en läsartext.

Stipendiaterna Lovis Andersson (juridik), till vänster, och Elin Törnkvist (ekonomi). Foto: Anneli Helgemo-Gustavsson

Annons

INSÄNT. Alla gymnasielever på ekonomiprogrammet ska under årskurs 3 göra ett gymnasiearbete inom antingen juridik eller ekonomi, beroende på vilken inriktning man går på programmet.

De tre bästa gymnasiearbetena inom varje inriktning får sedan göra en muntlig presentation inför en jury med representanter från Bergh & Staaf respektive PWC. Vinnaren ska kunna visa goda kunskaper inom både muntlig retorik, skriftlig förmåga, ämneskunskaper samt vetenskapligt förhållningssätt.

Annons

Annons

Juridikstipendiat 2019 blev Lovis Andersson som skrev om hedersförtryck med följande motivering:

”Vinnaren har i en objektiv och välskriven uppsats belyst ett svårt men viktigt samhällsproblem. Tydlig och reflekterande källkritik har använts. Den muntliga presentationen har dessutom på ett bra sätt problematiserat frågan om vad som krävs för dess lösning. För förståelsen för kulturens påverkan på människor vid hedersförtryck tilldelas Advokaterna Bergh & Staafs juriststipendium 2019 till Lovis Andersson.”

Ekonomistipendiaten 2019 Elin Törnkvist som skrev om ledarskap med följande motivering:

”Uppsatsen berör ett aktuellt ämne som är mycket viktigt för alla organisationer; nämligen ledarskapet. Med god redogörelseförmåga ledsagar författaren oss igenom sin uppsats, där både metod och empiri, är anpassad till frågeställningen och tillslut svarar på uppsatsens syfte. Presentationen av uppsatsen var både pedagogisk och innehållsrik vilket fångade intresset för ett redan tänkvärt ämne

Utdelare av juridikstipendiet var Mats Bergh och Ida Håmås, utdelare av ekonomistipendiet var Johan Skeri. Stipendiaten delades i aulan på Mora gymnasium.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan