Annons

Annons

Annons

Grangärde

Läsartext
Årets veteranbilsrally i Grangärde kan bli det sista

Dalarnas största (?) veteranbilsrally, ”Grangärdebygdens Veteran & Entusiastrally”, arrangeras lördag den 6 juli klockan 10.00. Tävlingen, för det är en sådan, firar 25-årsjubileum i år.

Text

Detta är en läsartext.

I år firar ”Grangärdebygdens Veteran & Entusiastrally” 25-årsjubileum, men det kan bli sista året som tävlingen arrangeras. Foto: Grangärde RRC

Annons

INSÄNT. Start och mål är vid Sockenstugetorget i Grangärde och banan går sedan till Östanbjörka och vidare cykelbanan till Våghalsen. Därifrån via Gonäs-Blötberget-Saxdalen-Sunnansjö-Västansjö-Nyhammar-Ställberget och tillbaka till Sockenstugetorget.

För den som vill titta efter banan går det att hämta en startlista på www.grangarderrc.se. Arrangerande Grangärde RRC räknar med cirka 100 startande.

Annons

Tävlingen har 17 kontroller utefter banan varav fem är av mera praktisk typ, resten i kryssfrågeform. Samtliga 17 kontrollerna är bemannade med funktionärer.

Annons

Prisutdelningen brukar kunna genomföras någon gång vid 16.00-tiden Segraren får en stor pokal och dessutom en specialdesignad veteranbilstavla i olja målad av Laina Grönberg, Nyhammar.

Resterande upp till plats tio får en pokal och resten av startfältet får välja från prisbordet. Dessutom priser till ”bästa klädsel” och ”finaste bil”, som röstas fram av publiken.

Servering av olika slag finns vid start- och målplatsen.

Grangärde RRC meddelar slutligen: ”Om inget under inträffar, i form av yngre medarbetare, är detta det sista rallyt i vår regi”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan