Annons

Annons

Annons

Älvdalen

Läsartext
Vivi-Ann fick Älvdalens kommuns kulturpris

Vivi-Ann Andersson från Blyberg har tilldelats Älvdalens kommuns kulturpris 2019.

Text

Detta är en läsartext.

Kommunstyrelsens vice ordförande Peter Egardt delade ut kulturpriset till Vivi-Ann Andersson. Foto: Älvdalens kommun

Annons

INSÄNT. Älvdalens kommuns kulturpris utdelas årligen som erkänsla, uppmuntran och stöd för förtjänstfull insats inom kulturområdet såsom dans, film, folkbildning, forskning, hembygdsvård och hembygdsutveckling, konst, konsthantverk, kulturminnesvård, litteratur, musik, teater eller annan betydande kulturell verksamhet.

Kulturpriset delades ut av kommunstyrelsens vice ordförande Peter Egardt i samband med nationaldagsfirandet i Älvdalen den 6 juni.

Annons

Annons

Så här lyder motiveringen för kulturpristagaren 2019:

”Vivi-Ann är en verklig eldsjäl med stor kunskap om och entusiasm för kulturens betydelse. Hon har den idérikedom, styrka och envishet som behövs för att samordna ett stort kulturarrangemang som Älvdalens bygdevecka och driva Älvdalens dag på Rättvikstravet.

Vivi-Ann värnar om att kultur i olika former ska finnas i hembyn Blyberg. I bystugan kan det vara storbandsjazz eller föreställning av Friteatern. Nyår, påsk, valborg och midsommar firas på olika sätt och förstås Blybergsdagen under Bygdeveckan. Efter jul blir det ”krippfest” med tomten Vivi-Ann och den unika ”fifflarfesten” firar alla i byn som fyllt jämnt under det gångna året.

Kulturintresse, gemenskap och trivsel präglar Vivi-Anns engagemang och arrangemang”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan