Annons

Annons

Annons

Älvdalen

Läsartext
Berättade om barnprojekt i Ghana

SPF Älvdalen har haft besök av Christina Wenngren som berättat om sitt projekt Nima i Ghana, där hon hjälper barnslavar till ett nytt liv.

Text

Detta är en läsartext.

Christina Wenngren avtackades med blommor av ordföranden Bosse Nilsson.

Bild: Läsarbild

Annons

INSÄNT.Nima är en organisation som bygger på utbyte mellan Sverige och Ghana. När Christina skulle göra sin masteruppsats valde hon att göra det om barnhandeln i Ghana. Nima har fått namnet av ett ökänt slumområde i huvudstaden Accra, där Christina tillbringade en tid och kom i kontakt med barn och vuxna som nu är med och jobbar som ambassadörer.

Hon visade filmer som barnen i Ghana gjort, bilder på svenska ungdomar som jobbar i projektet och så berättade hon om sitt arbete i Nima. ”Det är viktigt att inte fokusera på olikheter utan på likheter, det är det som gör oss till människor. Att skapa en långsiktig förändring och visa att min handling gör skillnad för någon annan är målet”.

Annons

Annons

Några av kärnområdena som prioriterats är: människohandel, mänskliga rättigheter, utbildning, barnarbete, droger och korruption.

Många barn arbetar från fem års ålder, alla dagar och får mycket lite mat. Arbetena sker inom fiske, gruvor och olika plantager.

Nästa steg för organisationen är att Nimas tio ambassadörer ska få komma till Sverige på en utbildningsresa. Därefter ska de svenska ambassadörerna åka till Ghana på en liknande resa.

Avslutningsvis sade Christina: ”Vår filosofi är att vem man än är och var man än bor så är man betydelsefull och kan skapa förändring”.

Ett inlevelsefullt föredrag tackades med en rungande applåd.

Efter fikapausen underhölls åhörarna av Tore Eriksson, gitarr och sång, Tage Nyberg, dragspel, och Kalle Eriksson bas.

Musikerna avtackades med blommor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan