Annons

Annons

Annons

Stjärnsund

Läsartext
Historisk miljödag i Stjärnsund

Den första miljödagen av sitt slag i Hedemora kommun om det hållbara samhället ägde rum vid Permakultur i Stjärnsund söndagen den 18 augusti.

Text

Detta är en läsartext.

David Roxendal visade runt i Permakultur området. Foto: Bertil Wennberg

Annons

INSÄNT. Arrangörer var Miljöpartiet i Hedemora kommun och Permakultur i Stjärnsund som har inlett ett samarbete för att lära av varandra.

Arrangemanget var vid Fridhems kursgård Stjärnsund där många intresserade och vetgiriga hade samlats. Först presenterades programmet och föredragshållarna.

David Roxendal ordförande för Permakultur berättade deras verksamhet, sedan gjordes en kortare rundvandring i området

Annons

Annons

Regionråd Kerstin Lund berättade om Region Dalarnas arbete om miljöarbetet och en hållbar utveckling.

Leif Stenberg styrelseordförande för Koopus Ekonomisk Förening redogjorde för om Koopus verksamhet i Hedemora och skillnaden mellan en ekonomisk förening och ideell förening.

Bertil Wennberg ideell rådgivare i livsmedelsförsörjning, vatten och hygien berättade och visade bilder om sitt ideella arbete hos massajerna i Tanzania. Det var den tionde resan sedan 2009. Denna gång hade han med till Tanzania solvattenbehållare som renar och pastöriserar vatten av solenergi till rent dricksvatten till en by under många år. Solvattenbehållarna har sponsrats av Lions Club i Hedemora.

Massajfamilj i byn Engaruka. Foto: Bertil Wennberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan