Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
Dalaensionärer trivdes på Göta kanal

Det var 54 glada pensionärer från Mora, Älvdalen, Orsa, Rättvik och Ludvika som den 20 augusti åkte söderut för bland annat en resa på Göta kanal med M/S Bellevue.

Text

Detta är en läsartext.

Här är gänget som åkte från Åkersta den 20 augusti och som såg fram emot resan på Göta kanal.

Bild: Läsarbild

Annons

INSÄNT. Spännande tyckte de som aldrig åkt tidigare, de som tidigare gjort resan såg framemot en lika trevlig resa igen. Resan startade i regnväder som höll i sig till Grängesberg, där det var fikapaus. En god lunch intogs på Slottskällaren i Örebro följd av incheckning i Mariestad.

Men först en trevlig kvällstur över Vänern med underhållning av Bo Matti, en god middag och tre slussar senare steg sällskapet i land i Sjötorp där man blev klev på bussen för transport till Rattugglan för övernattning.

Annons

Annons

Nästa dag, buss till Sjötorp och därpå en fem timmars guidad färd genom Göta kanal, 16 slussar samt broöppningar. En underbar lunch och ett härligt väder förgyllde resan. Ett stopp vid Lyrestads hembygdsmuseum var en höjdpunkt, en tillbakablick i tiden, minnen som väcktes, skratt som hördes. Framme i Töreboda gick man i land för fortsatt resa med buss mot Mora.

När en resa blir så här bra beror det inte bara på resans upplägg, vädret och resenärerna. Utan den trygghet deltagarna kände som chauffören bidrog till när de färdades längst vägarna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan