Annons

Annons

Annons

Stjärnsund

Läsartext
En sommarfest i Stjärnsund på sommarens sista dag

Text

Detta är en läsartext.

Att SPF Seniorerna i år hade jubileum uppmärksammades när SPF Seniorerna Husby hade sin sensommarfest i Smedjan, Stjärnsund.

Stämningen var hög när Tängerpojkarna med Karin bjöd på ett varierat musikprogram.

Bild: Läsarbild

INSÄNT. SPF Seniorernas förbund fyller i år 80 år. Det var den 3 september 1939, precis när andra världskriget hade börjat, som ett antal seniorer träffades i Göteborg för att bilda, vad det då döptes till ”Sveriges Folkpensionärers Riksförbund”.

Annons

Annons

Att festen blev litet senare i år berodde i viss grad på att styrelsen ville ha Tängerpojkarna med Karin som underhållning och då fick man rätta sig efter deras bokningar och ta festen den sista dagen i augusti.

Det var ett riktigt beslut. Underhållningen var oerhört uppskattad. Det var låtar alltifrån äkta spelmansstämmemusik från Dalarna till rock från södern i USA. Och bara låtar som alla kände igen och kunde både sjunga med, stampa takten och klappa i händerna till.

SPF:s sommarfester i Smedjan bjuder också på härlig förtäring. I år, som tidigare, bjöds smakrika lyxfat i en mängd som gjorde alla var mer än mätta när kaffet ställdes på borden.

Nu kommer hösten och med den, kvällar med vinprovning, skaldjursodyséer, danskväll till sammans med PRO och när så småningom julen kommer en julkryssning. Och så förstås månadsträffarna i Svinö Bygdegård där man kan snacka med kompisarna och ha kul.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan