Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
Vasaloppsveteranerna höll sitt årsmöte i Moraparken

Nyligen samlades ett antal Vasaloppsveteraner i Moraparken där veteranklubben bland annat genomförde årsmötet 2019.

Text

Detta är en läsartext.

Vasaloppsveteraner samlades i Moraparken för att bland annat genom årsmötet. Foto: Ulf Hållmarker

Annons

INSÄNT. Ett 20-tal veteraner och några medföljande startade vintersäsongen med bussresa från Mora för att testa skidorna i Torsbys skidtunnel. I Torsby mötte ytterligare veteraner upp, bland andra klubbens ordförande Lennarth Larsson och Sune Persson, SK Bore Torsby som i vintras fullföljde sitt 50:e Vasalopp.

Den äldste som testade skidorna i tunneln var Hadar Davidsson, Borås som fyller 92 i november. Den yngste veteranen 48-årige Magnus Darin, Härlövs IF, boende i Fjälkinge, Skåne var också på plats.

Annons

Annons

Den yngsta kvinnliga veteranen är Karin Johannesson, biskop i Uppsala och tävlande för hemortsklubben Filipstads SF, född 1970.

Det är 1 059, varav 13 damer som nu är Vasaloppsveteraner när de fullföljt Vasaloppet och eller/Öppet Spår 30 gånger, där ett lopp/år räknas. 42 veteraner är utländska medborgare från nio olika länder, varav 18 är norrmän.

Dagen efter denna resa avhölls årsmötet i Moraparken där 18 av 36 nya ”30-loppare”, 5 av 12 ”40-loppare” och 5 av 6 ”50-loppare” var på plats och premierades. Första dam till 40 lopp är Anne-Marie Richardsson, OK Landehof och boende i Mora.

Som årets Vasaloppveteran utsågs Håkan Mossberg, Kopparbergs IF som i vintras fullföljde sitt 50:e lopp.

I övrigt innehåll årsmötet gruppfotografering, en föreläsning av Mattias Svahn, tal av Vasaloppets vd, Eva-Lena Frick och ett bejublat uppträdande av Billy Opel. Kvällen avslutades med Dans till No Name Band.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan