Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Insändare
Insändare: Fler borde köra köra bilsport

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla kan inte köra bilsport men många fler borde börja 2020, skriver insändarskribenten. Foto: TT

Annons

Alla kan inte köra bilsport men många fler borde börja 2020.

Fler och fler förare skaffar sportbilar eller supersportbilar som de ofta benämns. Fordon som klarar att köra upp till tre gånger så fort som maxhastigheten på Svenska motorvägar.  Porsche, Ferrari, Lamborghini men även Svenska Köningsegg ingår i den snabba fordonsgruppen.

Vi måste alla kunna hjälpas åt så dessa gasglada förare ska kunna få ha lämpliga platser att köra på

Annons

Annons

Men är förarna utvecklade att hantera sina bilar i 200-300+ Kilometer i timmen?  Nej det klart man inte får köra 200 km/h men dessa bilar är så snabba och bra att de klarar att köra Svenska max 120 på ettans växel.  Så det klart att det ibland missas och hastigheten kliver förbi den lagstadgade.

Vi arbetar som motorsportutvecklare och skulle önska att 2020 blir ett år då många fler börjar köra på bana för att lära känna sin bil. Du har sjukvård på plats om det är en seriös arrangör. Banorna i Sverige är byggda med säkerhetstänk, det är rejäla avåkningszoner. Det finns inga elstolpar, trottoarkanter och framför allt; det finns inga medborgare som kan bli påkörda.

Just varje gång vi läser om trafikolyckor, ofta med unga förare som tappar kontrollen över sitt fordon och skadar sig själv eller andra, tänker vi "Varför började du inte köra racing min vän?".

Välkommen till Avesta Motorfestival den 30 maj eller Kopparbergs Motorfestival 13 juni.  Där kan du få prova att köra på anpassade banor med vanliga bilar. Vi måste alla kunna hjälpas åt så dessa gasglada förare ska kunna få ha lämpliga platser att köra på.

Motorkultur

Annons

Annons

Till toppen av sidan