Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tala klarspråk om vindkraftsetableringen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten vill veta sanningen om vindkraftsetableringen i Malung-Sälens kommun. Foto: TT

Annons

Nu undrar jag vad kommunalrådet i Malung-Sälens kommun verkligen vill, eller rättare sagt inte vill tala om för kommuninnevånarna.

Jag läser på sociala medier om vindkraftsetableringen i kommunen. Det framkommer från den kompetenta och duktiga föreningen "Nej till vindkraft på Ripfjället" att det planeras vindkraftsparker, från Mattsåsens fäbod till Öje, med en hiskelig massa vindkraftverk. Visserligen på kommungränsen, men ändock så är Malung-Sälens kommun positiv till denna etablering.

Annons

Annons

Till råga på allt så ska en 40 till 50 meter bred kraftledningsgata skära genom skog och mark, från Tandö till Ripfjället. Är det att tänka miljömässigt när ett nytt ställverk skall byggas?

Men vänta nu, jag var på ett PRO-möte i Lima och lyssnade när kommunalrådet ordagrant sa att om Ripfjället byggs, kommer det inte att byggas mer vindkraft i Malung-Sälens kommun! Uttalandet finns på film så bevis finns.

Nu vill vi i Lima ha ett besked, antingen sanningen om denna vindkraftsetablering - eller så begärs nyval.

Upp till kamp alla kommunmedborgare! Rapportera in fåglar och rovdjur i dessa områden som det skall byggas på, så blir det inte av.

Ni i Lima, anslut er till "Nej till vindkraft på Ripfjället"!

JPR

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy