Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Efter SM-silvret – pallplats för Borlängeföraren i SKCC-premiären: "Vilken helg"

Vilken tuff racehelg, ny bana, tre pass på regn och sedan rakt in i tävlingen på torrt för Borlänge MK:s Scott Kin Lindblom – SM-silvermedaljör i karting tidigare i sommar – som slutade trea i helgens tävling.

Annons

SKCC (Sydsvenska kartingmästerskapet) är Nordens hårdaste mästerskap i karting utanför SM, de bästa danska förarna är med och stundtals även internationella förare och team från Europa.

Mästerskapet består i år av sju deltävlingar från juli till oktober.

Första deltävlingen avgjordes i helgen i Växjö, en ny bana för Borlänge Motorklubbs Scott Kin Lindblom. På träningen var det hällregn som sedan övergick till torrt väglag när tidskörningen startade, ett tufft läge för teamet och Scott då inga torrinställningar hunnits testats fram eller tidigare erfarenheter från banan.

Annons

Annons

LÄS ÄVEN Motortalang från Borlänge vann silver i karting-SM: "Jag är jättenöjd"

Scott kvalade in på nionde plats 1,8 tiondelar från pole position.

Under heat 1 körde BMK:aren upp sig till en tredjeplats. Till heat två fick teamet motorproblem på startgridden som gjorde att Scott inte kom ut innan starten hann gå.

Till förfinalen startade då Scott som elva och hade en hård fajt med Teo Fredsson från Jönköping under flertalet varv som drog ned farten för de två vilket gjorde att täten hann dra ifrån. Scott kom in som tia.

Borlänge MK:s Scott Kin Lindblom stormar fram i Sydsvenska kartingmästerskapet.

Bild: Privat

Från startruta tio i Finalen körde Scott upp sig fem placeringar under de inledande tre varven och tog snabbt in på täten, för att fortsätta sin framfart och slutligen ta en tredjeplats bakom Alex Fredsson och danske Bertram Sachse. Scott noterades även för näst snabbaste tid efter dansken.

– Vilken helg, mycket svårt och en del tekniska problem, så tredjeplats i detta stenhårda mästerskap är en fantastisk start säger Scott Kin Lindblom.

Annons

Nästa deltävling – SKCC 3 – körs på Axmo Ring i Jönköping 6-9 augusti. Den första SKCC-deltävlingen i Kalmar ställdes in på grund av covid-19.

Scott Kin Lindblom jublar över pokalen tillsammans med sitt team.

Bild: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan