Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debattsvar: Ingen seriös företagare vill säga upp personal

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Äntligen hittar vi en gemensam uppfattning med de fackliga företrädarna Rudolfsson och Björk: – seriösa företagare vill ha ordning och reda, som var med i Dala-Demokraten 11 augusti: Ni kan bidra till förändringar i LAS

Annons

Vi kan bara understryka - ingen seriös företagare vill säga upp personal. Personalbyten är kostsamt. Att rekrytera och introducera medarbetare tar tid och kraft. Företagare vill inget hellre än utveckla sitt företag tillsammans med engagerade medarbetare.

Annons

Företagare vill inget hellre än utveckla sitt företag tillsammans med engagerade medarbetare

Men om efterfrågan på företagets produkter eller tjänster minskar måste personalstyrkan anpassas. Då är det extra viktigt att de små företagen kan göra det så smidigt som möjligt. Alternativet är att hela företaget går under. Att alla blir arbetslösa.

Centerpartiet vill anpassa lagen om anställningsskydd för att underlätta för små företag som behöver anpassa personalorganisationen.

Alternativet är att hela företaget går under. Att alla blir arbetslösa.

Så snälla Rudolfsson och Björk – sluta måla upp en bild av att företagare vill sparka ut anställda som gör ett gott jobb i en verksamhet som blomstrar. Det finns inget mer felaktigt.

Karin Örjes, kommunalråd (c)

Klas Hedlund, företagare och vice ordförande i Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden (c)

Lena Löfgren-Berglund, företagare och vice ordförande i Socialnämnden (c)

Sara Olsson, företagare och ledamot i Barn och utbildningsnämnden (c)

Monica Grundin, företagare och ersättare i Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden (c)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy