Annons

Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Bettembourgs sköna Falucomeback – krossade världsrekord

Falun Fysiocenter Kettlebell Club arrangerar varje år i augusti en triathlontävling i kettlebells.
Sommarens upplaga blev speciell: Tiffany Bettembourg kom hem till Dalarna och slog världsrekord.

Annons

I triathlontävlingen utövar deltagarna samtliga tre dicipliner; longcycle, jerk och snatch med samma vikt i fem minuter vardera med paus emellan.
Så också i år men med mindre antal deltagare beroende på den pågående pandemin. Några deltog dock på andra orter och rapporterade in resultaten.

Då VM blev inställt i somras så ville Tiffany Bettembourg, bördig från Falun men boendes i Linköping, ha ett riktigt jobbigt program av coachen Per Olhans över sommaren för att sen försöka slå världsrekordet i jerk med 2x20 kg i 10 minuter i –73-kilosklassen.

Annons

Annons

Vilket hon nu gjorde i ett extra insatt set under tävlingen. Det gamla rekordet var 111 repetitioner och hon krossade detta genom att nu göra 130. Hon tangerade därmed också rekordet i –68-kategorin där en norska har lyft samma antal. Det är det mesta någon kvinna gjort, oavsett viktklass. Trots att hon är väldigt glad över rekordet så grämer hon sig lite över att hon inte fick till en repetition till.

Här är deltagarna i triathlontävlingen i kettlebells. Bakre raden från vänster: Per Olhans, Johan Sarkkinen, Mattias Mattsson och Henric Lennmark-Appelbom. Främre raden från vänster: Tiffany Bettembourg, Emil Arnberg och Bengt Andersson.

Bild: Privat

– Det hade varit extra kul att kunna slå Beates (norskans) rekord också men det får bli en annan gång, säger Tiffany, som nu funderar på att delta i EM, som är inställt och går online denna höst av kända orsaker.

Flera personliga rekord slogs och det blev också flera andra bra resultat under tävlingen som vanns av Emil Arnberg, boendes i Stockholm men som representerar Fysiocenter.

– Nästa lokala tävling blir i december. Sen hoppas vi, återigen, kunna arrangera SM i mars och kanske ett EM i höst. Båda i Lugnets Sporthall. Vi får se hur saker och ting utvecklar sig, avslutar Per Olhans.

Annons

Annons

Till toppen av sidan