Annons

Annons

Annons

Annons

Hundracing

Dubbel succé för Falu-Draget

Det blev en succé i dubbel bemärkelse för Falu-Draget som arrangerades den gånga helgen i Nyhammar.

Cajsa Grape och hunden Flinga. Foto: Johanna Kempe

Annons

För första gången arrangerade Falu Draghundsklubb en större draghundstävling och arrangemanget, en tvådagarstävling, uppskattades väldigt mycket av de tävlande ekipagen. Tävlingsdomaren berömde arrangörerna och önskade att fler tävlingar arrangeras i framtiden av Falu DHK, såväl barmark som nordisk stil under vintern. Dessutom lyckades klubbens egna utövare väldigt bra i sina olika grenar.

Annons

På rullstensåsen, längs den slingrande Norrboån, användes den fina och kuperade 4,4 kilometer långa elljusspåret som tävlingsbana för alla klasser. Ett perfekt underlag för ett barmarksrace. En fair och utslagsgivande bana som krävde både fokusering och strategisk tänkande för att hitta det vinnande spåret bland träden i furuskogen.

Annons

Två medlemmar från arrangörsklubben, Bjarne Fredriksson och Cajsa Grape, lyckades vinna sina klasser både lördag och söndag. Med hundarna ”Sara” respektive ”Flinga” genomförde de tävlingarna på ett övertygande sätt och deras vinstmarginal var komfortabel. Dessutom stod Johan Andersson med hunden ”Storm” överst på pallen under lördagens lopp.

RESULTAT

Lördag 24/10

Söndag 25/10

Annons

Annons

Till toppen av sidan