Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
Här är Lädeordens utmärkelser 2020 och motiveringar

Sofia Byhlinder, Lars Ambrosiusson och Anders Claesson har i år blivit uppmärksammade av Lädeorden.

Detta är en läsartext.

Bild: Läsarbild

Annons

Lädeorden är en ideellt fristående hedersorganisation inom IFK Mora.

De delar varje år ut ett stipendium till en framgångsrik idrottsutövare, samt diplom till ledare som gjort förtjänstfulla insatser inom IFK Mora Idrottsallians klubbar.

Sofia Byhlinder har tilldelats Lädeordens stipendium.

Bild: Läsarbild

Annons

Annons

Sofia Byhlinder, tilldelas Lädeordens stipendium till elitaktiv 2020 med motivering:

Efter flera års tävlingsuppehåll, har Sofia kommit tillbaka och gör en beundransvärd och målmedveten elitsatsning som långdistanslöpare (terräng-, gatu- och ultralöpning). 2019 blev hon bl.a. 1a på UltraVasan 45 km, 5a i Lidingöloppet 30 km, 1a på Mora Trail 30 km, 1a på Idre Fjällmaraton och hon sprang Hamburg Maraton på 2:47:05. Att göra det som 36-årig förvärvsarbetande trebarnsmor är imponerande och utgör ett föredöme.

På bilden är Anders Romson till vänster och Lädeordens president Ulf Hållmarker till höger om stipendiaten Lars "Ampe" Ambrosiusson.

Bild: Läsarbild

Lars Ambrosiusson, tilldelas Lädeordens hedersdiplom till ledare 2020 med motivering:

Lädeorden vill tilldela Lars ett hedersdiplom för hans enastående långa och framgångsrika period som ordförande i IFK Mora Orienteringsklubb, som hela tiden utvecklats och utvecklas verksamhetsmässigt i alla avseenden och inte minst som arrangör av stora nationella och internationella orienteringstävlingar. Detta utöver ett stort engagemang som funktionärsklubb inom Vasaloppet.

Anders Claesson har tilldelats Lädeordens hedersdiplom.

Bild: Läsarbild

Annons

Anders Claesson, tilldelas Lädeordens hedersdiplom till ledare 2020 med motivering:

Anders är en drivande kraft i orienteringsklubbens projekt ”Hitta Ut – orientering för alla”. År 2019 lockades mer än 1000 personer i Mora med omnejd och i alla åldrar att ”till fots” eller på cykel leta efter (orientera sig till) ”checkpoints” i Mora med omnejd. Ett friskvårdsprojekt för alla. Anders har också hand om nybörjarkurser i orientering för vuxna samt kontakt med skolor. Allt detta bidrar till en positiv utveckling för klubben och för klubbens roll i samhället.

Annons

Annons

Till toppen av sidan