Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Många vill stötta lokala handeln i år – har sålt presentkort för 6,2 miljoner: ”Fantastiskt rekord”

Privatpersoner och företag i Västerbergslagen gör sitt bästa för att stötta den lokala handeln detta besvärliga coronaår. Hittills har det sålts presentkort för 6,2 miljoner kronor, att jämföra med 2,2 miljoner hela förra året.
– Det är rekord och helt fantastiskt, säger Veronica Lindgren på Unika Ludvika.

Text

Det har sålts Unika Ludvika-presentkort för 6,2 miljoner kronor hittills i år. Bland annat har regionens stora arbetsgivare köpt julgåvor till samtliga anställda. Från vänster ses: Alexandra Magnusson, Veronica Lindgren, centrumutvecklare på Unika Ludvika, Tobias Hansson, HR-chef på Hitachi ABB Power Grids i Ludvika, Ann-Catrin Knudsen, HR-chef på Spendrups Grängesberg och Sarah Hjälm, kommunikatör Spendrups Grängesberg.

Bild: Anette Larsson

Annons

Minst 44 olika företag, varav 15 i Smedjebacken, har valt att köpa presentkort i den lokala handeln i år. Och även om det är många bäckar som bidragit är det flodvågen från traktens företagsgiganter som lett till rekordsumman på 6,2 miljoner kronor. Både de 515 som jobbar på Spendrups i Grängesberg och Hitachi ABB Power Grids omkring 2 800 anställda i Ludvika får ett lokalt presentkort som julgåva i år. Något som även de kommunanställda i såväl Ludvika som Smedjebacken fått, vilket tidningen berättat om tidigare.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan