Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Gunborg Wåhlberg, Falun, till minne

Dalarnas Skogsflickor har förlorat sin allra äldsta medlem, Gunborg Wåhlberg. Gunborg avlade sitt löfte, att skogsflicka ska vara god, sann och modig året 1949, något som hon levde upp till med råge.

Mitt första möte med Gunborg var 27 augusti 1960 i samband med Kvarnsvedens GoIF:s Kvarnsvedsträff. Segrare i klassen Damer A var Gunborg Wåhlberg. Långt innan den tävlingen hade Gunborg visat sin talang för orienteringssporten och skördat stora framgångar.

Annons

Annons

Att orienteringen har funnits med som en stor del av Gunborgs, men även övriga familjens, liv vet vi. Som ledare och aktiv tilldelades hon Sveriges Skogsflickors guldmedalj. Den finaste utmärkelse som en Skogsflicka kan få. Mycket välförtjänt!

Mitt sista minne av Gunborg var vid OK Kåres veterantävling 2019. Eftersom balansen inte var den bästa de sista åren var hon inte så aktiv längre, men ville ändå inte släppa kontakten med oss orienterare. Gunborg satt på en sten vid stigen och hälsade oss alla välkomna. Alla kände Gunborg och Gunborg kände alla.

Vi, Dalarnas Skogsflickor kommer att sakna Gunborg. Sunda åsikter, mycket humor och alltid glimten i ögat. Det var Gunborg.

Dalarnas Skogsflickor/ Maud Nilsson, talhuldra

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy