Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Anna-Britta Hägerman till minne

Anna-Britta Hägerman, Smedjebacken, har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 80 år. Anna-Britta sörjs närmast av barnen Britt-Marie och Lars, av en stor släkt och av många vänner.

Anna-Brittas engagemang i lokalsamhället var mycket stort, och hon var aktiv in i det sista.

Hon var engagerad i socialdemokratiska kvinnoklubben och arbetarekommunen, i ABF, Konsum och Folkets hus. En stor del av hennes engagemang berörde kyrkan, och hon var i många år ordförande för kyrkorådet i Norrbärke församling.

Annons

Annons

Hon var också mycket aktiv som förtroendevald i Smedjebackens kommun. Hon var ledamot av kommunfullmäktige i 26 år och satt i socialnämnden i hela 28 år. Det är en oerhörd samhällsinsats.

Anna-Britta blev ordförande för S-kvinnor i Smedjebacken 1998 efter många år som ledamot och vice ordförande, och hon förblev ordförande fram till 2019.

Därefter har hon fortsatt vara kvar i styrelsen, och så sent som i november deltog hon på styrelsens möte. Med sin starka förankring i lokalsamhället hade hon alltid bra koll på läget i Smedjebacken, lyfte aktuella frågor och var aldrig rädd för att framföra sina åsikter. Hon var en mycket trogen mötesdeltagare med kloka synpunkter.

Anna-Britta stöttade oss andra kvinnor i socialdemokratin i alla lägen och hon var en sådan person som man alltid kunde vända sig till. Vi är ödmjukt tacksamma för hennes systerskap, vänskap och stöd. Vi har kvar många varma minnen. Under många år bar Anna-Britta Hägerman starkt och stolt kvinnoklubbens fana. Nu bär vi den vidare.

S-kvinnor i Smedjebacken genom

Elin Norén, ordförande

Britt Söderström, sekreterare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy