Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Håkan Björkeholm till minne

Håkan Björkeholm Falun har den 10 december gått till sista vilan, 63 år gammal. Närmast anhöriga är mor och bröder.

Håkan bodde sedan några år tillbaka i Falun, men föddes i Hållnes, Tierp kommun för att sedan under lång tid vara bosatt i Insjön.

Där bodde han med sin hustru Ulla. De hade träffats i Stockholm och vigdes i Torö kyrka 1986.

Så flyttade de till Insjön. Där bodde nu också Ullas föräldrar vilka stod Håkan nära. Nu blev Håkan efter en tid aktiv inom Rättviks DHR och Knotgården. Håkan satt även i styrelsen under en tid och fick där ett forum för sina hjärtefrågor rörande handikappades rättigheter. Håkan var en kämpe. Han hade starka åsikter och höll inte tillbaka dessa.

Annons

Annons

Håkan föddes med ett handikapp, men det hindrade honom inte till ett aktivt och rörligt liv. I Insjön syntes han ofta ute på byn i sin permobil. Men Håkan var också en flitig resenärer. Håkan och Ulla reste över så gott som hela Sveriges avlånga land. Undertecknad fick ta emot besök uppe i Umeå ett par gånger. Vålådalen med sitt DHR-hotell fick besök, Göteborg och till Norge för besök hos Ullas bror. Detta att vara rullståndsbunden och finna anpassade boenden var inte alltid lätt, men Håkan lät sig inte hindras. Och givetvis med stöd av sin kära Ulla.

Peter Flacks Hjalmar-revyer var något som lockade Håkan och Ulla, och Örebro var resmål flera gånger.

Dansmusik var Håkans favoritmusik, och idoler var Iggesunds-gänget.

Men hemmet, villan i Insjön var navet. Där hade Håkan tillsammans med Ulla skapat en skön oas med uteplats omgärdad av blommor, bär och fruktträd.

Men inget varar för evigt. 2015 gick hans Ulla hastigt bort. Hans allt, hans största vän. För Håkan blev det ett hårt slag. Håkan sålde villan och flyttade till Falun där hans hjälpande företag fanns. I Falun hade Håkan en fin central lägenhet och ett gott stöd av sina hjälpare. Undertecknad fick tillfälle att träffa honom under sommaren, utan vetskap om att det var vårt sista möte. Nu får hans katt hitta sig ett nytt hem.

Rolf och Svenerik Ringsell, Ullas bröder.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy