Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Debatt
Debatt: Märta Stenevi borde bli Miljöpartiets nya språkrör

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

På söndag väljer Miljöpartiet de gröna nytt kvinnligt språkrör. Den vi väljer ska tillsammans med Per Bolund leda partiet genom nästa val, men också till en betydligt mer hållbar framtid för oss alla. Grunden för Miljöpartiet kommer alltid att vara en miljö- och klimatpolitik som möjliggör många generationers goda liv på vår enda planet. Klimatförändringarna är redan här, för vår framtids skull så är nu omställningen av samhället oerhört brådskande.

Annons

"Vi är nu många miljöpartister som är övertygade om att Märta Stenevi (bilden) borde bli vårt språkrör", skriver MP-debattörerna. Foto: TT

När du lägger din röst på Miljöpartiet ska du veta att du både får den bästa klimat- och miljöpolitiken för framtiden, men också en politik som i alla lägen står upp för välfärden, för medmänskligheten och för alla människors rätt till ett bra liv.

Annons

Miljöpartiet har nu haft en lång, transparent och väldigt fin process för att lära känna åtta starka, kompetenta och oerhört engagerade kvinnor som vill bli vårt nya språkrör.

Vi är nu många miljöpartister som är övertygade om att Märta Stenevi borde bli vårt språkrör. Märta är oerhört driven och engagerad i att bygga det hållbara samhället för alla, både ekologiskt och socialt. Hon brinner för klimatfrågan men har också erfarenhet av att jobba för bättre integration och inkludering, för ett hållbart näringsliv och står stenhårt upp mot alla former av rasism och främlingsfientlighet.

Vi är övertygade om att Miljöpartiet i Sverige har stora möjligheter att växa, precis som Gröna partier runt om i Europa gör

Märta är en självklar ledare samtidigt som hon förstår betydelsen av att bygga ett starkt lag. Miljöpartiet behöver ett språkrör som når ut och kan kommunicera, som är en skicklig förhandlare och som har en bred erfarenhet - hela samhället ska utvecklas i en grön, solidarisk riktning!

Annons

Vi är övertygade om att Miljöpartiet i Sverige har stora möjligheter att växa, precis som Gröna partier runt om i Europa gör. Även här längtar människor efter det vi och Märta vill skapa - mer tid för varandra, mindre slit och släng, trygga jobb för alla och en framtid att längta efter!

Elina Brodén, Mursal Isa, Mikael Morin, Karin Åsblom

Miljöpartiet Borlänge

Kerstin Lundh

Miljöpartiet Hedemora

Magnus Gabrielson

Miljöpartiet Säter

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan